Quantcast

„Arvi“ į Liuksemburgą išvyksta kautis dėl pergalės

Jau šį trečiadienį moterų Europos taurės varžybų kvalifikaciniame etape Marijampolės „Arvi" krepšininkės susitiks su Liuksemburgo „BBT" klubu. Pirmosios rungtynės bus žaidžiamos būtent šioje Beniliukso šalyje.

Vieni apie kitus žino nedaug

Nors šių rungtynių reikšmė didelė - patekimas į Europos taurės turnyro grupių etapą - komandų treneriai teigė, jog jiems nepavyko surinkti pakankamai informacijos apie būsimus varžovus.

„Žinau, jog toje komandoje žaidžia nemažai legionierių - dvi belgės, dvi amerikietės, krepšininkė iš Bosnijos ir Hercegovinos, bulgarė. Kažką daugiau pasakyti sunku, nematėme vaizdo įrašų. Ši komanda žaidė Europos taurės turnyre trejus metus, tačiau jai nepavyko iškovoti nė vienos pergalės",- žinias apie būsimas varžoves dėstė „Arvi" komandos vyriausiasis treneris Algirdas Budėnas.

Tuo tarpu „BBT" komandos vyriausiasis treneris Hermannas Parras teigė girdėjęs apie aukšto lygio Lietuvos krepšinį, bet ne apie būsimas varžoves konkrečiai.

„Aš pirmą kartą gyvenime lankysiuosi Lietuvoje, todėl negaliu pasigirti didelėmis žiniomis apie jus. Tačiau, atvykęs į Lietuvą, tikiuosi pamatyti gražią šalį ir susipažinti su draugiškais žmonėmis. Žinau viena - jūsų krepšinis yra aukščiausio lygio, todėl mums bus garbė varžytis su tokiomis varžovėmis", - didelę pagarbą marijampoliečių bei visos Lietuvos krepšininkių meistriškumui atidavė varžovių treneris.

„Arvi" tikslas - laimėti

Kol kas nei klubinės Liuksemburgo komandos, nei šalies nacionalinė rinktinė tarptautinėje arenoje nesugebėjo pasižymėti ypatingais laimėjimais. Todėl „Arvi" komandos tikslas visiškai suprantamas - peržengti „BBT" barjerą ir patekti į grupės turnyrą, kuriame lauktų dar šešerios rungtynės.

„Laukia labai svarbios rungtynės, kurias reikia laimėti, - teigė trečius metus „Arvi" merginas treniruojantis A.Budėnas. Komanda atrodo nusiteikusi kautis. Pasiruošimas, atrodo, vyko neblogai. Tiesa, būtų nepamaišę 2-3 draugiškos rungtynės".

Treneris taip pat nuogąstavo dėl poros krepšininkių netekčių, kurių trūkumas jausis aikštėje.

„Baltarusė Ala Murauskaja dar nėra visiškai atsigavusi po traumos. Žaisti ji lyg ir galėtų, tačiau, jei nebus būtinybės, nerizikuosime leisti jos į aikštę. Ji pernai patyrė kryžminių kelio raiščių traumą ir dar nėra visiškai atsigavusi. Labai jausis ir kanadietės Lizanės Murphy trūkumas, kuri dėl ligos komplikacijų taip pat negalės rungtyniauti. Ši krepšininkė svarbi komandai ne tik aikštėje, bet ir už jos ribų", - apie greičiausiai nerungtyniausiančias krepšininkes pasakojo treneris.

Liuksemburgo klubo prioritetas - komandinis žaidimas

„Arvi" varžovių treneris Hermannas Parras į klausimus atsakinėjo linksmai ir neatrodė pernelyg susikrimtęs prieš būsimas rungtynes, nors jo vadovaujama komanda ir nebus laikoma dvikovos favorite.

„Mes susitiksime su labai gera komanda. Kartojuosi, tačiau Lietuvos krepšinis yra Europos elite,- žarstė komplimentus H.Parras. - Mes esame komanda iš labai mažos šalies, neturime ryškių asmenybių aikštėje, todėl esame priversti remtis visos komandos bendru darbu. Mums visada svarbiausia išliks komanda!"

Liuksemburgas iš tiesų yra krepšinio nykštukas tarp Europos galingųjų. Ši šalis net nėra įtraukiama į FIBA sudaromus geriausių vyrų ir moterų rinktinių reitingus. Pagal šį reitingą Lietuvos moterų krepšinio rinktinė pasaulyje užima 12 - ąją poziciją, o tarp Europos valstybių yra penkta.


Šiame straipsnyje: moterųeuropostaurėArvi

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių