Quantcast

Apie naują penkiakovės šaką išgirdusi L. Asadauskaitė: manau, išbandyti jos nebeteks

  • Teksto dydis:

Apie galimą naują Olimpiados rungtį išgirdusi Tokijo olimpiados vicečempionė Laura Asadauskaitė sunkiai galėjo tuo patikėti, informuoja LNK.

„Mačiau vizualizaciją, kaip tai atrodo, tai man iš tikrųjų truputį baisu, nes atrodo labai sunkiai ir neįsivaizduoju, kaip reikėtų treniruotis“, – satviravo ji.

Pasak L. Asadauskaitės, planuojama, kad naujoji penkiakovės rungtis apims bėgimą, kopimą bei šokinėjimą. Tiesa, informacijos kaip tiksliai ji atrodys, vis dar trūksta.

Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija nusprendė išbraukti jojimo rungtį po Tokijo olimpiados, kai iki jojimo pirmavusi vokietė Annika Schleu nesuvaldžiusi žirgo nebaigė trasos ir puolė į ašaras. Kumščiu žirgą raginusi jos trenerė buvo užsipulta gyvūnų teisių sergėtojų.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše: 

Pasak Lietuvos penkiakovės federacijos, naujos rungties pasirinkimas kol kas vykdomas visiškoje nežinioje, o tai sportininkams nėra naudinga. Kaip sakė Aistis Baronas, Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas, šis pokytis palies tik jaunus sportininkus. Esą šiems nebereikės jodinėti su žirgais, keisis treniruočių procesas.

Naujovės penkiakovėje turėtų būti diegiamos jau po 2024-ųjų Paryžiaus olimpiados. Tačiau L. Asadauskaitė galvoja, kad jai naujos rungties išbandyti jau nebeteks – sportininkė mąsto po minėtosios olimpiados stabdyti savo karjerą.

2028-ųjų Los Andželo Olimpinėse žaidynėse penkiakovininkai jau turėtų varžytis naujoje rungtyje. Jei iki to laiko nauja disciplina nebus patvirtinta, šiuolaikinė penkiakovė bus išbraukta iš Olimpiados. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių