Quantcast

Apdovanoti geriausi šių metų Lietuvos alpinistai

  • Teksto dydis:

Nepaisant pandemijos, kaip ir kasmet, Lietuvos alpinizmo asociacija įvertino svarbiausius šių metų šalies alpinistų pasiekimus.

Čempionate vertinami per pastaruosius metus įveikti maršrutai skirtingose kategorijose: ledo, techninėje ar uolinėje klasėse.

Nors šie metai prasidėjo puikiomis ledo alpinizmui tinkamomis sąlygomis tiek Europos, tiek ir vidurinės Azijos kalnuose, vėliau užgriuvusi pandemija visiškai sustabdė keliavimo galimybes.

Tai lėmė, kad sudėtingų kalnų žygių (paprastai jie vykdomi nuo civilizacijos nutolusiuose regionuose) ir aukštuminių įkopimų (virš 6 tūkst. metrų aukščio) vertinimui nebuvo pateikta.

Geriausiu šių metų įkopimu ledo kategorijoje pripažintas Gyčio Burausko ir Tatjanos Kravčenko Dolomitinėse Alpėse įveiktas WI5 kategorijos Damoklo kardo krioklys (La Spada di Damokle). Antroji vieta ir trečioji vietos atiteko Norvegijoje kopusiems alpinistams. Antroji vieta skirta Gediminui Karveckui, Ritai Šulgei ir llonai Antonovičiūtei; trečioji - Jurui Jorudui ir Dominykui Mazur.

Uolinėje klasėje jau nebe pirmus metus geriausias pripažinti šiuo metu Prancūzijoje gyvenantys Gediminas ir Saulė Simučiai, kurių Omane įveikta vertikali Jebel Misht kalno pietryčių siena buvo daugiau nei kilometro ilgio. Kopdami šį sudėtingą 6b uolinės kategorijos maršrutą ant sienos alpinistai praleido net dvi paras.

Antroji vieta skirta tam pačiam Gediminui Simučiui su porininku iš Šveicarijos Cyrill Boesh sulipusiems Pietine Grand Capucin Prancūzijos-Italijos Alpių siena. Trečią vietą šioje klasėje teisėjai skyrė naują regioną Lietuvos alpinistams tyrinėjusiam Kęstučiui Skrupskeliui, kuris su porininku Michailu Khomeniuku šiais metais įkopė į Michelso kalną (Sinajaus pussiasalyje).

Techninėje klasėje pirmąja vieta už įkopimą į vieną gražiausių Alpių sienų Anguille du Dru, Allain Leninger maršrutu (TD+ 5c kategorijos) apdovanoti Gediminas Simutis ir jo porininkas Cyrill Boesh. Antra vieta džiaugėsi sudėtingą ir nuostabiais vaizdais atsiveriantį travesą Berno Alpėse Monch’o viršūnę pietrytine-pietvakarine keteromis įveikę Justas Staniulis ir Mindaugas Kurmauskas.

Trečioji vieta atiteko klubo “Virvė laisva” komandai, vadovaujamai Gintaro Čepo. Kartu kopę Laima Vaisliauskaitė, Mantas Tamonis, Gytis Burauskas, Šarūnas Badauskas ir Arūnas Prosevičius įveikė Anguille d’Entreves traversą.

Už „Naujų Horizontų“ atradimus, ir niekada neliptų maršrutų įkopimus bei aprašymus šiemet apdovanoti Gediminas ir Saulė Simučiai.

Už alpinizmo populiarinimą ir ypatingai gausiai kasmet teikiamas detalias įkopimų ataskaitas apdovanotas klubo Virvė laisva vadovas Gintaras Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių