Quantcast

Apdovanoti geriausi neįgalieji sportininkai

Šiandien buvo apdovanoti geriausi 2010 metų neįgalieji sportininkai. Geriausia praėjusių metų sporto komanda buvo pripažinta po du kartus Europos ir Pasaulio čempionės titulą pelniusi Lietuvos vyrų golbolo rinktinė.

Ši rinktinė yra daugkartinė Europos ir Pasaulio čempionatų prizininkė, Parolimpinių žaidynių vicečempionė ir trečiosios vietos laimėtoja. Lietuvos golbolo rinktinė taip pat pelnė įvairių tarptautinių turnyrų Lietuvoje, Suomijoje, Vengrijoje, Baltarusijoje, Olandijoje, Rumunijoje, Lenkijoje nugalėtojos titulą.

2010 metais su rinktine IBSA pasaulio čempionate dalyvavo ir laimėjo Marius Zibolis, Genrik Pavliukianec, Saulius Leonavičius, Arvydas Juchna, Žydrūnas Šimkus, Mantas Panovas. Rintinę į pergales vedė treneris Karolis Levickas.

G. Pavliukianec yra apdovanotas Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino V-ojo laipsnio ordinu 2001 metais, Kūno kultūros ir sporto departamento (KKSD) Sporto garbės kryžiumi „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus atminimo medaliu, ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko Kryžiumi.

S. Leonavičius taip pat yra ir ilgo nuotolio distancijų bėgikas, IBSA Europos ir pasaulio lengvosios atletikos čempionatų prizininkas. Sportininkas yra apdovanotas KKSD medaliu „Už aukštus sporto pasiekimus“, Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Gedimino V-ojo laipsnio ordinu, KKSD Sporto garbės kryžiumi „Už nuopelnus Lietuvos sportui“, Lietuvos Respublikos Prezidento Valdo Adamkaus atminimo medaliu bei ordinu „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko Kryžiumi.

Tarp geriausių Lietuvos aklųjų sporto federacijos sportininkų yra ir Ričardas Valužis – daugkartinis Lietuvos aklųjų ir silpnaregių šaškių čempionatų nugalėtojas.

Geriausiais sportininkais su klausos negalia buvo pripažinti vilnietis orientacininkas Vytautas Remeika (2010 metais tapo jaunimo iki 20 metų Lietuvos orientavmosi čempionato nugalėtoju, treneris Laimis Drazdauskas), badmintoninkė iš Klaipėdos Kristina Dovydaitytė (2010 metais Europos kurčiųjų badmintono čempionate iškovojo primą vietą asmeninėse varžybose, dvi antrąsias ir vieną trečią vietą, treneris Antanas Narvilas) ir kaunietė krepšininkė Jurgita Šegždaitė (Moterų krepšinio rinktinėje užima įžaidėjos poziciją, treneris Remigijus Mykolas Balaišis).

Geriausiais sportininkais su judėjimo negalia pripažinti lengvaatletės Ramunė Adomaitienė (Klaipėda, trenerė – Algina Marija Vilčinskienė, sportininkės mama) ir Irena Perminienė iš Raseinių (treneris Eugenijus Petrokas), plaukikas iš Kauno Kęstutis Skučas (trenerė Rasa Stravinskienė).

Geriausiais tarp sportininkų su regėjimo negalia buvo pripažinti jau minėti golbolo rinktinės nariai G. Pavliukianec ir S. Leonavičius bei šaškininkas R. Valužis iš Klaipėdos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunietis

kaunietis portretas
labai dziugu , kad , pagaliau , buvo prisiminti ir bent is dalies ivertinti sie valingi , isdidus ir kantrus , gyvenimo bei valdzios nuskriausti zmones !
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių