Quantcast

Antrąjį greičio ruožą įveikęs A. Juknevičius: kai mašina važiuoja, galima lėkti

  • Teksto dydis:

Visą Lietuvą įsukęs Dakaro ralio maratonas pirmadienį tempo neatleido. Antrajame greičio ruože dalyviams teko įveikti sąlyginai trumpą – 367 kilometrų atkarpą, kuri iš komandų pareikalavo ypatingų navigacinių įgūdžių. Antanui Juknevičiui šis iššūkis nebuvo per sudėtingas. Sekmadienį su sunkumais kovojęs ekipažas pirmadienį siekė atsigriebti prarastą laiką ir preliminariai finišavo 26 pozicijoje.

Dar prieš greičio ruožo startą KREDOS komandos navigatorius Darius Vaičiulis apgailestavo, kad vakarykštės techninės problemos jų ekipažui lėmė labai nepalankią starto poziciją. Lietuviai prie linijos stojo 83 vietoje, į priekį turėję praleisti ne tik daugybę automobilių, tačiau ir keturračių bei sunkvežimių, kuriuos kelyje aplenkti ypač sudėtinga.

Dienos pradžioje su dulkėmis ir vėžėmis kovoję KREDOS lenktynininkai į priekį kelią sau skynėsi lėtai, tačiau vėliau pasiekė gerą tempą ir paskutiniuose kelio punktuose fiksuodavo vis aukštesnę poziciją.

„Nepasisekė, kad primaišė šiandien sunkvežimių ir startavome taip žemai. Tai reiškia, kad tu kas 5 minutes turi fiziškai aplenkti bent po vieną automobilį, o aplenkti sunkvežimį tai išvis kažkoks kosmosas, nes jie labai nenoriai praleidžia. Jie kelia tiek daug dulkių, kad sunku priartėti, o jei jau priartėji, vadinasi, 100 metrų važiuosi aklas. Pirmuose 10 kilometrų aplenkėme labai daug automobilių, bet po to jau laukė šaltas dušas – atsitrenkėme į akmenį ir prakirtome padangą“, – aiškino Dakaro legenda A. Juknevičius.

Likus tik kilometrui iki finišo ekipažas pametė orientyrus ir kartu su minia lenktynininkų paklaidžiojo dykumoje, tačiau netrukus suprato savo klaidą ir finišavo užtikrintai.

Antros dienos greičio ruože dominavo vietinių gerbėjų numylėtinis – Yazeedas Al Rajhi. Visgi savo ambicijų šiemet nugalėti Dakare neslėpęs lenktynininkas pabaigoje susidūrė su problemomis ir finišavo tik 6-oje vietoje. Greičiausias šiandien kiek netikėtai buvo PAR lenktynininkas Ginielis de Villers, trasą įveikęs per 3 valandas ir 37 minutes. Antroje vietoje – patyręs argentinietis Orlando Terranova.

Trečiasis greičio ruožas dalyviams ir vėl pažers naujienų. Pirmą kartą šių metų Dakare kanjonais ir kalnais vingiuojančią trasą teks įveikti ratu. Lenktynininkams teks pakilti į beveik pusantro kilometro aukštį, tačiau palyginus su Bolivijos kalnynais šis iššūkis ilgamečiams ralio maratono dalyviams neturėtų būti labai sudėtingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dawai dawai

Dawai dawai portretas
draugeliai, parodykit visiems kad galit.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių