Quantcast

Amerikos bokso legenda karjerą baigė skrydžiu iš ringo

  • Teksto dydis:

Amerikiečių bokso legenda Bernardas Hopkinsas karjerą baigė skausmingu skrydžiu iš ringo. Kalifornijoje 51-erių metų B. Hopkinsas stojo į paskutinę karjeros kovą, tačiau 24 metais jaunesniam varžovui nesugebėjo pasipriešinti.

Su amerikiečiu Joe Smithu B. Hopkinsas kovėsi dėl WBC tarptautinio čempiono diržo. Kova baigėsi aštuntame raunde, kai po J.Smitho smūgių krušos veteranas iškrito iš ringo. Paskelbtas nokautas – B. Hopkinsas sugrįžti į ringą nepajėgė.

B. Hopkinsas, ilgametis vidutinio ir pussunkio svorio kategorijos pasaulio čempionas, profesionalų ringe debiutavo 1988 metais, kai 27-erių J. Smithas dar net gimęs nebuvo.

„Jis tikras čempionas, bet netikėjau, kad atsikels. Keturi ar penki smūgiai buvo visiškai atviri. Atėjau čia padaryti savo darbą. Privalėjau jį pribaigti“, – po kovos sakė J. Smithas.

Nuo 1995 iki 2005 metų vidutinio svorio kategorijos pasaulio čempiono diržą B. Hopkinsas apgynė net 20 kartų, pagerindamas visų laikų rekordą.

2014 metais, būdamas 49-erių metų, jis iškovojo WBA (Super) pasaulio pussunkio svorio kategorijos čempiono diržą, taip tapdamas vyriausiu visų laikų čempionu profesionaliame bokse.

Viso B. Hopkinsas kovojo 67 kartus, pasiekė 55 pergales (32 nokautais), patyrė aštuonis pralaimėjimus ir du kovas baigė lygiosiomis. J. Smithui, kuris yra pralaimėjęs tik kartą, tai buvo 23-ioji karjeros pergalė (19-tas nokautas).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių