Quantcast

„Airwell Energija“ nepaliko vilčių OHL autsaideriams

  • Teksto dydis:

Optibet ledo ritulio lygoje susitiko dvi turnyro lentelės kaimynės – Elektrėnų „Airwell Energija“ bei „DLSS/Dinaburga“ komandos.

Elektrėnų ledo rūmuose įvykusiame susitikime trečiadienio vakarą savo pranašumą įrodė šeimininkai iš Lietuvos triumfavę 8:3. Ši pergalė leido „Airwell Energijai“ atsiplėšti nuo savo varžovų: dabar juos nuo „DLSS/Dinaburga“ jau skiria keturi taškai.

Elektrėniškiams pavyko pirmiesiems atidaryti savo įvarčių sąskaitą tuomet, kai progą metimui iš patogios situacijos gavo Jaromiras Šusterovas. „Airwell Energijos“ puolėjas neklydo ir tiksliu metimu išvedė savo klubą į priekį (09:38, rez. perd. Danila Tsarkovskis).

Netrukus po pelnyto įvarčio „Airwell Energija“ prasižengė, o daugumoje „DLSS/Dinaburga“ ledo ritulininkams pavyko išlyginti rezultatą. Kiekybinį pranašumą realizavo Renatas Vabiščevičsas (11:51, rez. perd. Daniilas Andrejevas, Vadimas Vabiščevičsas).

Pranašumą šeimininkams sugrąžino į greitą ataką pabėgęs Klimentijus Lysakas (13:18), o panašiu stiliumi į svečių iš Latvijos vartus krito ir trečiasis įvartis. Tiesa, šį kartą į greitą išpuolį pabėgu du „Airwell Energijos“ žaidėjai ir po Karolio Krasilnikovo perdavimo tikslus buvo Kipras Grabliauskas (16:45, rez. perd. K. Krasilnikovas).

Trečiąjį kėlinį ir vėl sėkmingiau pradėjo „Airwell Energija“. Iš toli atliktą elektrėniškių metimą varžovų vartininkas atrėmė, bet ritulys atšoko Mantui Marcinkevičiui, kuris nieko nelaukdamas pasiuntė jį į vartus (21:24, rez. perd. Dovydas Laimutis, K. Krasilnikovas).

Įpusėjus rungtynėms „DLSS/Dinaburga“ sugebėjo sušvelninti rezultatą žaisdami mažumoje, kai pirmąjį savo sezono įvartį pelnė Latvijos klube žaidžiantis 16-metis lietuvis Šarūnas Baltrūnas (32:49).

Antrojo kėlinio finišas „Airwell Energijai“ susiklostė itin sėkmingai: į varžovų vartus buvo pasiųsti dar du įvarčiai. Pirmasis pasižymėjo Nazaras Ruzhnikovas (38:50, rez. perd. Yaroslavas Pancheno, Donatas Kumeliauskas), o vos po 17 sekundžių įvarčiu jau džiaugėsi K. Lysakas (38:57).

Vaizdas ant ledo nesikeitė ir trečiajame kėlinyje: elektrėniškiai ir toliau buvo pavojingesni bei dar labiau padidino savo pranašumą. Įvarčiais trečiajame kėlinyje jų gretose pasižymėjo N. Ruzhnikovas (43:51, rez. perd. Y. Panchenko) ir K. Krasilnikovas (56:44, rez. perd. D. Laimutis, M. Marcinkevičius). Vienintelį kėlinio įvartį svečių gretose pelnė Maksimas Galilejevas (44:59, rez. perd. Edgaras Petrovas, Ivo Haritonovas).

Po rungtynių „Airwell Energijos“ treneris Arūnas Aleinikovas neslėpė, jog šiandien komanda ne visada laikėsi numatyto plano.

„Vienintelis pasitenkinimas – iškovojome du taškus. Vėl pamatėme daug dalykų, kuriuos reikia taisyti, tad ir toliau dirbsime. Trečiasis kėlinys buvo kiek geresnis, galbūt rezultato prasme jis buvo prasčiausias, bet pagal žaidybinį planą jis buvo teisingiausias“, – kalbėjo A. Aleinikovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių