Quantcast

53-ejų bokso legendos kumštis – lyg kūjis

Buvusiam pasaulio bokso profesionalų sunkaus svorio čempionui Mike'ui Tysonui pakako tik užsiminti, kad ketina grįžti į ringą, kai tuojau pat pasipylė milijoniniai pasiūlymai.

Atsikratė šėtono

Ką sumanė 53-ejų M.Tysonas, pastarąjį kartą ringe kovojęs beveik prieš penkiolika metų?

Jis tvirtina norįs sugrįžti į didįjį boksą tik kelioms kovoms, už kurias surinkti pinigai būtų skirti labdarai.

M.Tysono treniruočių vaizdo įrašai liudija: buvęs pasaulio čempionas neprarado priešininkus triuškinančios jėgos ir yra geros sportinės formos.

"Jis smūgiuoja taip stipriai, lyg trenktų kūju, ir tokiu greičiu, tartum būtų dvidešimtmetis jaunuolis. Mike'o galimybės mane šokiravo", – stebėjosi treneris Rafaelis Cordeiro.

Iš ringo M.Tysonas pasitraukė 2005-aisiais, kai, būdamas 38-erių, pralaimėjo Kevinui McBride'ui.

Triskart teistas aštuonių vaikų tėvas yra pripažinęs, kad sportuodamas vartojo kokainą ir marihuaną, o gyvenimo dugną buvo pasiekęs 2009-aisiais. "Mane gilyn gramzdino paranoją sėjęs šėtonas, bet sugebėjau jo atsikratyti", – teigė M.Tysonas.

Varžovo ausis – neskani

Per savo karjerą Geležinis Mike'as yra laimėjęs 50 dvikovų (44 – nokautais) iš 58-erių.

Viena skandalingiausių per visą bokso istoriją – M.Tysono akistata 1997-aisiais su Evanderiu Holyfieldu, kai mūšio įkarštyje Mike'as nukando varžovui gabalėlį ausies.

Yra daugybė versijų, kodėl tąkart, vykstant trečiam raundui, M.Tysonas apkramtė E.Holyfieldą.

Pats Mike'as tada paaiškino, kad jį labai sunervino E.Holyfieldo kovos taktika – esą varžovas vis smogdavo galva, tačiau teisėjai kažkodėl tai toleravo. Nurimus aistroms, M.Tysonas netgi pajuokavo: Evanderio ausies skonis buvo nekoks...

E.Holyfieldas teigė, kad M.Tysonas įsiuto supratęs, jog nepavyks laimėti dvikovos, kaip ir ankstesnės, 1996-ųjų lapkričio 9-ąją, todėl, matyt, nusprendė kruvinu būdu išvengti savo įvaizdžio fiasko.

Gyvenimas gali būti sudėtingesnis nei mirtis, nes jis reikalauja gerokai daugiau vyriškumo, drąsos.

Neatsitiktinai Mike'as jau po nutrauktos dvikovos vis dar mėgino išsiaiškinti santykius su Evanderiu. "Norėjau jį užmušti, bet mano rankas laikė maždaug penkiasdešimt vyrų", – karščiavosi M.Tysonas, už šį incidentą netekęs boksininko licencijos ir sumokėjęs 3 mln. JAV dolerių baudą.

Akiratyje – broliai Klyčko?

Simboliška, kad su nusprendusiu sugrįžti į ringą M.Tysonu norėtų vėl pasiboksuoti E.Holyfieldas, kuriam dabar 57-eri.

"Jeigu kas nors pasiūlytų labai gerus pinigus, galėčiau suremti pirštines ne vien su Mike'u, tačiau ir su bet kuriuo kitu kovotoju, kuriam per 50 metų, – kalbėjo buvęs pasaulio čempionas. – Dabar M.Tysonas man neįkąstų, jis – ramus žmogus. Mike'as jau moka susitvardyti."

Buvęs boksininkas profesionalas Shannonas Briggsas atskleidė, kad su M.Tysonu aptarinėjo idėją surengti jųdviejų mačą su broliais ukrainiečiais Vitalijumi ir Vladimiru Klyčko.

Geležinis Mike'as neatmetė galimybės susikauti su kuriuo nors varžovu iš Rusijos ar Baltarusijos.

"Pasiūliau jam mišrių kovos menų meistrus Sergejų Charitonovą, Aleksandrą Jemeljanenką, tačiau parodomoji dvikova vyktų pagal bokso taisykles. M.Tysonas pasiteiravo, ar turiu milijoną dolerių? Atsakiau, kad surasčiau", – sakė kovos renginių organizatorius Vladimiras Chriunovas.

Augina kanapes

2018-aisiais M.Tysonas ėmėsi verslo – Kalifornijoje (JAV) įsigijo daug žemės ir augina kanapes (jos šioje valstijoje legalizuotos).

Viename interviu buvęs pasaulio čempionas pasakojo, kad per mėnesį surūko marihuanos už 40 tūkst. JAV dolerių.

Traukdamas dūmą nuožmusis kovotojas mėgsta pafilosofuoti.

"Žinojau, kad yra tikimybė, jog galiu numirti per treniruotę ar boksuodamasis ringe. Tačiau nebijojau, nes, vis geriau suvokdamas, kas yra nebūtis, buvau pasiruošęs bet kada baigti savo kelionę.

Gyvenimas gali būti sudėtingesnis nei mirtis, nes jis reikalauja gerokai daugiau vyriškumo, drąsos. Gyvenimas – tai ir kelionė, ir kova. Žmonės gali turėti viską, tačiau jie vis tiek kenčia. Ne kiekvienas, pakilęs iš purvo į prabangą, yra ypatingas", – svarstė M.Tysonas.

2013-aisiais boksininkas išleido autobiografinę knygą "Undisputed Truth" ("Neginčijama tiesa").

"Ši knyga skirta visiems atstumtiesiems. Visiems, kada nors suviliotiems ir apgautiems, beteisiams, nuskurdintiems, pavergtiems, palaužtiems, apšmeižtiems. Ir visiems tiems, kurie nesugeba į meilę atsakyti tuo pačiu", – rašoma epigrafe.


Šiame straipsnyje: boksasMike Tysonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Mike Tyson!

Mike Tyson! portretas
Mike Tyson! Mike Tyson!

Vat toks turi but

Vat toks turi but portretas
Mūsų prezidentas !

Aha

Aha portretas
Stebėjau visas jo kovas, tai legenda kuri niekada nenubluks. labai linkiu jam sėkmės.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių