Quantcast

20 laipsnių šaltis bėgikų neišgąsdino – LBT sezonas startavo Naujametiniu bėgimu Kėdainiuose

  • Teksto dydis:

Šaltą, bet gražų ir saulėtą pirmąjį 2024 metų sekmadienį Kėdainiuose šurmuliavo bėgikai. Čia tradiciškai startavo naujasis Lietuvos bėgimo taurės (LBT) sezonas, kas tuo pačiu buvo ir pirmasis oficialus bėgimas šiais metais.

Naujametinis bėgimas „Kėdainiai 2024“ startavo ryte, kai oro temperatūra siekė mažiau nei 20 laipsnių šalčio. Tai yra vienas šalčiausių bėgimų Lietuvos istorijoje. Nepaisant to, daugiau nei 150 žmonių stojo prie starto linijos ir įveikė 8,5 km arba 4 km distancijas, o patys mažiausieji simboliškai pasivaržė 400 m bėgime.

Greičiausiai įskaitinę LBT distanciją įveikė absoliutus praėjusių metų čempionas Vaidas Ramanauskas („Origami runners“). Jis finišavo per 31 min. 5,2 sek.

„Taip, tai šalčiausias bėgimas man. Galvojau, kad bus kokie -10 laipsnių, o prie tiek galima bėgti. Bet čia buvo -20 laipsnių. Atsirado net papildomas jauduliukas, nes tokioje temperatūroje neteko bėgti. Visgi bėgant nebuvo šalta, todėl dabar tokio oro nebebijosiu. Tokiomis sąlygomis nesiekiau rekordų, bet rezultatu esu patenkintas“, – teigė V. Ramanauskas.

Tik paskutiniuose metruose jis aplenkė antrąją vietą užėmusį Simą Stasiukaitį („Bėgimo klubas“, 31.07,5). Trečias finišavo Helmutas Zabarauskas („Lukas“, 32.04,7).

Tarp moterų greičiausia buvo Milda Eimontė („Sesės bėga“) – 34 min. 59,8 sek.

Tokiomis sąlygomis nesiekiau rekordų, bet rezultatu esu patenkintas.

Antrąją vietą užėmė Rima Stankevičė (37.14,4), trečiąją – 2023 metų LBT sezono nugalėtoja Dalia Lukošienė (37.15,3).

„Šaltesnėse varžybose nesu bėgusi, bet priėmiau šį iššūkį. Žinojau, kad reikia daugiau apsirengti, dėti mažiau pastangų ir kitaip kvėpuoti. Labai smagu susitikti pirmajame etape. Šiemet pasiryžau sudalyvauti kuo daugiau LBT etapų ir noriu išbandyti renginius įvairiuose Lietuvos miestuose. Visada smagu pasivaržyti ir pabendrauti su bėgikų bendruomene. Linkiu visiems visada bėgti su gera nuotaika ir skatiname bėgti su visa šeima“, – sakė M. Eimontė.

4 km distancijoje greičiausias buvo Remigijus Zalumskis (14.41,2), antras liko Titas Pumputis (15.43,1), trečias – Rafaelis Pankūnas (16.03,4).

Moterų prizininkėmis tapo Jurgita Žirkauskaitė (18.21,6), Renata Šlenienė (21.33,1) ir Inesa Chlapotinaitė (22.07,8).

Antrasis LBT etapas vyks šventinę vasario 16-ąją, kai Mažeikiuose bus surengtas tradicinis „Bėgam už laisvę Mažeikiuose“ renginys.

Šiais metais LBT sudarys 20 etapų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių