Quantcast

„Žalgirio“ treneris J. Martinsas: sėkmę reikia užsitarnauti

Po pralaimėjimo Marijampoles „Sūduvai“ LFF taurės pusfinalyje, Vilniaus „Žalgirio“ treneris Joao Martinsas nebuvo linkęs ieškoti kaltų ir teigė, kad lygioje kovoje laimėjo geriau progas išnaudojusi komanda.

Treneriui iš Portugalijos tai buvo pirmasis pralaimėjimas stovint prie sostinės klubo vairo. Jis buvo patirtas dramatiškame mače, kuriame prireikė ir pratęsimo (2:4).

 „Susitiko dvi puikios komandos ir buvo aišku, kad vienai iš jų taurės turnyras pasibaigs. Deja, jis baigėsi mums. Stengėmės žaisti savo futbolą. Negaliu sakyti, kad mums nepasisekė, nes sėkmę reikia užsitarnauti sunkiu darbu. Rungtynių metu turėjome tam tikrų problemų – praleidome du greitus įvarčius, o antrajame kėlinyje netekome kapitono. Žaidžiant dešimtyje prieš vienuolika yra sunku, o mums tai teko daryti ir pratęsimo metu. Aikštė buvo sunki ir pareikalavo daug jėgų, tačiau mes neblogai prisitaikėme. Mane pradžiugino komandos reakcija praleidus pirmąjį įvartį. Stengėmės kontroliuoti kamuolį, žaisti savo futbolą. Tai mums neblogai pavyko“, – fkzalgiris.lt kalbėjo J. Martinsas.

Jis taip pat turėjo ką pasakyti apie standartines padėtis, po kurių marijampoliečiai pelnė du įvarčius.

„Standartai yra viena „Sūduvos“ stiprybių ir mes tai puikiai žinome. Deja, futbolas ne matematika, vien žinoti neužtenka – reikia tai sėkmingai įgyvendinti aikštėje. Akivaizdu, kad kai kuriose situacijose mes savų užduočių neįgyvendinome“, – sakė treneris.

52-ejų metų portugalas teigė, kad papildomas ketvirtas keitimas pratęsimo metu būtų itin pravertęs. Jo nuomone, ateityje reikėtų pakeisti turnyro nuostatus.

„Rungtynių pabaigoje išleidome Matą Vareiką, tikėjomės, kad jo greitis mums pravers atakuojant. Deja, pratęsimo metu jis patyrė traumą ir negalėjo pilnavertiškai žaisti. Dėl traumos netekome ir Liviu Antalio, o S. Mikoliūnas buvo pašalintas. Tai buvo sunki situacija ir papildomas keitimas mums būtų ypač pravertęs. Apie tai ateityje derėtų pagalvoti – žmonės nori matyti gerą reginį“, –sakė jis.

Nepaisant pralaimėjo, Vilniaus „Žalgirio“ vairininkas teigė, kad svarbiausios sezono kovos dar prieš akis.

„Mūsų pagrindinis tikslas – A lygos čempionų titulas. Taip, šis pralaimėjimas skaudus, bet turime iškelti galvas aukštyn. A lygoje dar niekas nebaigta. Laukia karšta sezono pabaiga ir mes tam būsime pasirengę“, – užbaigė jis.

Artimiausias namų rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais jau spalio 25 d. LFF stadione, kai priims Klaipėdos „Atlantą“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių