Quantcast

„Žalgirio“ futbolininkas D. Slijngardas: prioritetas – susigrąžinti pirmą vietą

  • Teksto dydis:

Po mėnesio pertraukos į „SMScredit.lt A lygos“ kovas sugrįžtantys žalgiriečiai pirmajam egzaminui keliaus į Uteną, kur susitiks su šiemet įspūdingų rezultatų nedemonstruojančiu „Uteniu“.

Vos prieš kelias dienas skaudų nokdauną UEFA Čempionų lygoje patyrę „Žalgirio“ futbolininkai, tikėtina, savo pyktį bandys išlieti ant šiame sezone ir taip pergalėmis dažnai nesidžiaugiančių uteniškių.

Nepasižymi įvarčių gausa

Pergalių stygius Utenos miesto komandos stovykloje nėra tik viena bėda. Tik keturis sykius tris taškus iškovoję būsimieji „Žalgirio“ varžovai šiemet nepasižymi ir įvarčių gausa. Per 17 čempionato turų visa komanda pelnė viso labo tik 13 įvarčių, o tai yra blogiausias rezultatas visoje lygoje. Visgi įvarčių stoką bent iš dalies kompensuoja palyginus patikima gynyba. „Utenis“ šiuo metu yra praleidę 28 įvarčius, o tai yra geriausias rezultatas tarp antrojo ketverto komandų.

Dvi pergales prieš pertrauką lygoje iškovoję uteniškiai sugrįžo kiek pakitusios sudėties. Atsisveikinta su visu būriu žaidėjų: komandą paliko Jurijus Fliakas ir Danielis Gunevičius, į Kauno „Stumbrą“ persikėlė Lukas Artimavičius, į Jonavos „Lietavą“ – Benas Spietinis. Du žaidėjai prisijungė prie „Vilniaus Vyčio“ – tai Mykolas Krasnovskis ir Arsenijus Buinickis. Dar kiek anksčiau komandą pakeitė ir Eligijus Jankauskas, persikėlęs į Marijampolės „Sūduvą“.

Šį žaidėjų desantą pakeitė kelis naujokai. Į komandą sugrįžo praėjusiais metais joje rungtyniavęs ukrainietis Jurijus Verečakas, kuris turėtų sustiprinti kol kas skystoką puolimo grandį, taip pat daug patirties aukščiausioje lygoje neturintis vartininkas Lukas Žukauskas bei saugas iš Japonijos Takuya Matsunaga. Dar prieš pertrauką „Utenis“ pasipildė ir dviem jaunaisiais žalgiriečiais: nuomos pagrindais iki sezono pabaigos uteniškiams padės Danielis Romanovskis bei Lukas Valvonis.

Abu jie jau spėjo debiutuoti naujojoje komandoje, tačiau jų pasirodymai buvo gana skirtingi. D. Romanovskis pakankamai greitai įsiliejo į ekipą ir prisidėjo geru žaidimu bei rezultatyviu perdavimu prieš Jonavos „Lietavą“. L. Valvonis savo starto turėjo palaukti, o progos sulaukė paskutinėse „Utenio“ rungtynėse prieš Klaipėdos „Atlantą“. Čia jaunasis gynėjas nesublizgėjo rungtynių pabaigoje padarydamas itin šiurščią klaidą, po kurios vienas prieš vartininką išsiveržęs Domantas Šimkus pelnė pergalę įtvirtinusį įvartį.

Šiose rungtynėse debiutavo ir 23-jų metų vartininkas L. Žukauskas, kuris iki tol gynė „Trakų B“ garbę Pirmojoje lygoje. Nors jis praleido du apmaudžius įvarčius rungtynių pabaigoje, tačiau išsiskyrė patikimu žaidimu, o įspūdį apie save dar labiau sustiprino atremdamas Andriaus Bartkaus bandymą jį nuginkluoti nuo 11 metrų žymos.

Visgi gan sunku tikėtis sėkmingų uteniškių rungtynių šeštadienį. Po labai skaudaus dūrio UEFA Čempionų lygoje, kuomet tik pridėto laiko metu išslydo kelialapis į trečiąjį atrankos etapą, žalgiriečiai dega noru kuo greičiau revanšuotis, o jų kelyje – jau du kartus įveiktas ir abejose dvikovose nė vieno įvarčio nepelnęs „Utenis“. „Žalgirio“ motyvacija taps ne tik keršto siekis.

Dvejomis rungtynėmis už likusias komandas mažiau sužaidę žalgiriečiai turi puikią progą sugrįžti į turnyro lentelės viršų. „Trakams“ patyrus du pralaimėjimus iš eilės į ją praėjusiame ture laikinai kilstelėjo „Atlantas“, bet pergalė Utenoje „Žalgirio“ futbolininkams garantuotų tiesioginį bilietą į viršūnę.

Skirtinga forma

Pastarieji penki komandų pasirodymai čempionate gan skirtingi: žalgiriečiai tik kartą prarado 2 taškus, o likusiems varžovams net neleido pagalvoti apie galimybę pakovoti bent dėl lygiųjų; o štai „Utenis“ per tokį pat laikotarpį džiaugėsi dviem pergalėmis, bet tris kartus aikštę paliko nuleistomis galvomis.

Iš paskutiniosios turnyro lentelės vietos uteniškius kilstelėjo dvi prieš pertrauką čempionate iškovotos pergalės: 2:1 prieš „Kauno Žalgirį“ ir 3:1 prieš sezoną trenksmingai pradėjusią Jonavos „Lietavą“. Dar prieš pertrauką buvo patirti gana skaudūs pralaimėjimai prieš Kauno „Stumbrą“ (1:3) ir Marijampolės „Sūduvą“ (0:4), o po pertraukos sugrįžta vėlyvu pralaimėjimu Klaipėdoje (0:2). Bendras įvarčių santykis – 6–11 uteniškių nenaudai.

Pertraukos čempionate metu uteniškiai sužaidė dvejas draugiškas rungtynes, kurių metu išbandė nemažą būrį peržiūrose dalyvavusių žaidėjų. Rezultatu 1:1 sužaista su „Lietava“, taikiai pasibaigė ir draugiškos rungtynės su Rygos FS „Metta“ ekipa – 4:4.

Tuo tarpu žalgiriečiai tik kartą sužaidė lygiosiomis – 1:1 kiek netikėtai suklupta rungtynėse su „Kauno Žalgiriu“. Tačiau kituose susitikimuose buvo iškovotos pergalės praleidžiant viso labo tik vieną įvartį, o ir jį – tik rungtynių pabaigoje. 1:0 įveikta „Lietava“, tokiu pat rezultatu – ir „Atlantas“. Rezultatu 3:1 pamokyti „Trakai“, o net 5:0 nubaustas „Stumbras“. Bendras įvarčių santykis – 11:2.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių