Quantcast

„Žalgirio“ futbolininkai nusileido baltarusiams

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkams antrasis kontrolinis mačas stovykloje Turkijoje nebuvo sėkmingas. Geltonų kortelių gausa pažymėtame susitikime, vykusiame Beleko mieste, Lietuvos sostinės klubas 0:1 (0:0) nusileido Minsko „Dinamo“ komandai iš Baltarusijos.

Tiek vilniečiams, tiek jų varžovams iš Baltarusijos tai buvo antrosios kontrolinės rungtynės Turkijoje. Pirmosiose Lietuvos čempionai (1:0) įveikė Bratislavos „Slovan“ ekipą, o baltarusiai sužaidė lygiosiomis (1:1) su RNK „Split“ – klubu, iš kurio į Vilnių atvyko Slavko Blagojevičius.

Pirmo kėlinio pradžioje komandos nebūdingai nuožmiai kontroliniam mačui grūmėsi aikštės viduryje. Per pirmąsias 20 min. teisėjas abiejų ekipų futbolininkams parodė net keturias geltonas korteles, o 21-ąją minutę už antrą taisyklių pažeidimą pašalino „Dinamo“ komandos futbolininką Romaną Begunovą.

Tą kartą aštriai sužaidė Darvydas Šernas, kuris, sulaukęs Georgo Freidgeimo perdavimo, buvo pargriautas beveik ties baudos aikštelės linija. Tiesa, apčiuopiamos naudos dėl to žalgiriečiai neįgijo, nes pagal išankstinį trenerių susitarimą su teisėjais, vietoje pašalinto žaidėjo į aikštę išbėgo kitas „Dinamo“ futbolininkas.

Pirmame kėlinyje dauguma vilniečių atakų buvo rezgamos kairiuoju kraštu, kur aktyviai rungtyniavo Saulius Mikoliūnas, šiose rungtynėse ryšėjęs kapitono raištį. 32-ejų metų saugas sykį sukūrė dėkingą progą, kurios dar aštresniu perdavimu nepavertė Bahrudinas Atajičius, bei kartą pabandė laimę iš toli.

Svečiams iš Baltarusijos sunkiai sekėsi ilgiau kontroliuoti kamuolį, kadangi vilniečiai laiku juos paspausdavo ir neleido rengti atakų. Tiesa, kėlinio pabaigoje „Dinamo“ ekipa du sykius smūgiavo iš toli: pirmasis smūgis privertė Saulių Klevinską pademonstruoti savo šuolio galimybes, o antrame epizode kamuolys skriejo tiesiai į jį.

Iš karto po pertraukos žalgiriečiai sukūrė bene pavojingiausią savo išpuolį. 47-ąją minutę po dar vieno G. Freidgeimo perdavimo prieš varžovų vartininką iššoko Darvydas Šernas, kuris vienu lietimu smūgiavo šalia vartų. Netrukus kitoje aikštės pusėje S. Klevinskui teko sugauti dar vieną iš toli varžovo spirtą kamuolį.

Antroje mačo pusėje žaidimas išsilygino – baltarusiams beveik pavyko sulyginti kamuolio kotrolės persvarą. Kėlinio viduryje Valdas Dambrauskas metė į kovą tris futbolininkus – Mantą Kuklį, Egidijų Vaitkūną ir Justą Lasicką, o dar vėliau išleido ir pirmą kovos krikštą Turkijoje gavusį Joną Skinderį.

78-ąją minutę iš aikštės buvo pašalintas dar vienas Minsko klubo žaidėjas. Šį kartą antrą geltoną kortelę prieš save pamatė prieš Slavko Blagojevičių prasižengęs oponentų komandos kapitonas Aleksandras Nojokas.

Rungtynių pabaigoje atakos ritosi tiek į vieną, tiek į kitą pusę. Visgi 90-ąją minutę „Žalgirio“ vartininkui teko traukti kamuolį iš savo vartų tinklo.

Po perdavimo iš gilumos varžovas išvengė nuošalės ir, atitrūkęs nuo gynėjo bei įsiveržęs į baudos aikštelę, tiksliu smūgiu į tolimą vartų kampą nuginklavo S. Klevinską. Žalgiriečiai per pridėtas tris minutes bandė surengti varžovų vartų šturmą, tačiau „Dinamo“ ekipa užtikrintai apsigynė.

Vilniaus „Žalgiris“ – Minsko „Dinamo“ 0:1

Įvartis: 90 min. Artiomas Kijko

Geltonos kortelės: 11 min. L. Klimavičius, 13 min. S.Mikoliūnas, 14 ir 78 min. A. Nojokas, 18 ir 21 min. R. Begunovas, 87 min. M. Kuklys.

Raudonos kortelės: 21 min. R. Begunovas, 78 min. A. Nojokas.

„Žalgiris“: S. Klevinskas, D. Slijngardas (65 min. E. Vaitkūnas), L. Klimavičius, G. Freidgeimas, R. Baravykas, S. Blagojevičius (82 min. J. Skinderis), S. Mikoliūnas (66 min. J. Lasickas), M. Ljujičius, B. Atajičius (65 min. M. Kuklys), V. Lukša, D. Šernas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių