Quantcast

Vilniaus „Žalgirio“ atletinio rengimo treneris M. Čeliauskas: esame geros formos

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubo atletinio rengimo treneris Marius Čeliauskas Farerų salose vykusias rungtynes su „KI Klaksvik“ sekė prie kompiuterio ekrano. Tiesa, jo akyse mirgėjo ne mačo vaizdai, o skaičiai, nusakantys futbolininkams tenkantį krūvį, širdies darbą, bendrą darbingumą.

Nors iš Europos lygos rungtynių visada tikimasi didesnių krūvių nei Lietuvos čempionate, tačiau šį kartą statistikos rodikliai buvo gerokai mažesni. Pasak M. Čeliausko, žaidėjams tenkantis fizinis krūvis priklauso nuo rungtynių pobūdžio.

„Pirmos rungtynės su „KI Klaksvik“ buvo vienos žemiausio intensyvumo rungtynių šį sezoną. Galima sakyti, kad Fareruose futbolas vyko ne visoje, o tik pusėje aikštės. Natūralu, kad nebuvo laisvų erdvių, futbolininkams nebuvo kur įsibėgėti, todėl ir rungtynių intensyvumas automatiškai buvo žemesnis nei įprastai. Tikrai negalima sakyti, kad žalgiriečiai taupė jėgas ar žaidė viena koja. Šioje sezono stadijoje jie yra gerai pasirengę fiziškai ir savo galimybes jau ne kartą parodė, tačiau fizinis parengtumas - tai futbolininko potencialas, o tik pats žaidimas nulemia to potencialo išnaudojimą. Jei žaidi tik per pusę aikštės ir visą laiką valdai kamuolį, dominuoji, natūralu, kad nepribėgiosi aukštu intensyvumu tokio atstumo, kokį nubėgtum žaisdamas kontratakų stiliumi“, - pastebėjo M. Čeliauskas.

Nemažai rūpesčių komandai sukėlė ir beveik parą trukusi kelionė iš Torshauno į Vilnių, tačiau, pasak M. Čeliausko, nuovargio ženklus ištrynė kelios poilsio dienos.

„Vienareikšmiškai, tokios kelionės turi įtaką žaidėjo savijautai. Ir ne tik dėl prarastos vienos ar kelių treniruočių, bet ir dėl pakitusios mitybos, sutrikusio poilsio po rungtynių. Kai miegi mažiau, kai kelionė tave išderina, reikia papildomo laiko poilsiui. Sugrįžę į Vilnių žaidėjai galėjo kelias dienas pailsėti, išsimiegoti, o po to mes po truputį įvedėme juos į treniruočių režimą. Manau, kad dabar futbolininkai jau yra visiškai atsigavę ir bus tinkamai pasiruošę rungtynėms“, - užtikrino „Žalgirio“ atletinio rengimo specialistas.

M. Čeliausko teigimu, Europos Lygos varžybose futbolininkai turėtų pademonstruoti geriausią sportinę formą.

„Mūsų visas pasiruošimas nuo pat sezono pradžios buvo nutaikytas į Europos taurių periodą. Dėliojome darbų planą taip, kad būtent liepos mėnesį būtume geriausioje fizinėje formoje. Ir šiai dienai matome, futbolininkų fiziniai rodikliai, atsistatymo po krūvių rodikliai yra beveik optimalūs. Galima sakyti, kad jei dar nesame pačiame pike, tai tikrai arti jo. Dabar tik reikia palaikyti tą sportinę formą, užkirsti kelią traumoms, nenuvarginti žaidėjų. Dabar atėjo dalyvavimo rungtynėse periodas. Po atostogų birželio pradžioje futbolininkams teko didesnis krūvis, o dabar jau rungtynių laikas. Šiame mikrocikle treniruotėse mes taikome tik patikrintus dalykus, kurie leidžia mums palaikyti pasiruošimo metu įgytą sportinę formą. Todėl dabar treniruotėse daugiau dėmesio taktikos niuansų tobulinimui, atsigavimui po krūvių, bendram geros nuotaikos fono palaikymui, bei pasiruošimui rungtynėms“, - konstatavo M. Čeliauskas.

„Žalgirio“ ir „KI Klaksvik“ susitikimas ketvirtadienį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione prasidės 20 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių