Quantcast

„Utenos Utenio“ moterų futbolo komandą treniruos geriausias Lietuvos treneris

Po dvejų metų pertraukos į Lietuvos moterų futbolo A lygą sugrįžusią „Utenos Utenio“ komandą artėjančiame sezone treniruos geriausias 2021 ir 2022 metų Lietuvos moterų futbolo treneris Karolis Jasaitis.

K. Jasaitis pastaruosius trejus metus dirbo Vilniaus „MFA-Žalgirio“ komandoje, su kuria triskart iš eilės iškovojo Lietuvos čempionato sidabro medalius. Jis praėjusiais metais treniravo Lietuvos U17 merginų futbolo rinktinę, o šiais metais paskirtas U19 merginų nacionalinės komandos treneriu.

„3,5 metų praleidau vienoje komandoje, todėl norisi naujų iššūkių. Dėl to, gavęs pasiūlymą iš „Utenos Utenio“, jį priėmiau“, - sakė K. Jasaitis.

Treneris sako, kad jo tikslas Utenoje bus dirbti su jaunomis žaidėjomis.

„Į rezultatus šiuo metu nežiūrime. Norime suburti jauną ambicingą komandą ir nuosekliai siekti savo tikslų. Norime, kad vietinės žaidėjos augtų ir tobulėtų, o prie jų sėkmingai prisijungtų žaidėjos iš kitų miestų“, - pabrėžė K. Jasaitis.

„Utenos Utenio“ trenerių štabe liks šio klubo ilgametis treneris ir vedlys Arūnas Rastenis. Jis su K. Jasaičiu dirbo treniruodami Lietuvos U17 rinktinę, todėl puikiai žino jo galimybes.

„Kadangi nutarėme žaisti A lygoje, tai natūralu, jog reikia didinti žaidėjų skaičių, o tuo pačiu – ir stiprinti trenerių kolektyvą. K. Jasaitis yra tikrai stiprus treneris ir tą įrodė dirbdamas su „MFA-Žalgiriu“. Dirbdamas rinktinėje susipažinau su juo iš arčiau ir galiu pasakyti, kad tai tikrai geras žmogus ir puikus specialistas. Manau, kad pavyks sėkmingai dirbti kartu“, - kalbėjo A. Rastenis.

A. Rastenis neslepia, kad „Utenos Utenio“ praėjusio sezono branduolys liks komandoje, bet bus ir naujokių. Keletas naujokių jau papildė komandą, dar keleto dairomasi rinkoje. Treneriai tikisi, kad „Utenos Utenis“ A lygoje bus konkurencingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių