Quantcast

Utenoje – tramplinas jauniems futbolininkams

  • Teksto dydis:

„Utenio“ dėmesys visos Utenos apskrities jauniesiems futbolininkams jau duoda vaisių net A lygoje.

„Mes norime suteikti galimybę visiems Utenos apskrities aplinkinių miestų futbolininkams tobulėti ir siekti aukščiausių rezultatų“, – sakė „Utenio“ jaunąja karta besirūpinantis treneris Aurimas Meidus.

„Utenio“ treneriai nuolat stebi aplinkinių miestų jaunuosius futbolininkus ir kviečia juos treniruotis į Uteną.

Ir tai jau duoda vaisių net pagrindinei „Utenio“ komandai. „SMSCredit.lt A lygos“ rungtynėse pergalę 2:1 lėmusį įvartį į „Kauno Žalgirio“ vartus įmušė 2015-aisiais iš Visagino pakviestas 19 metų Kirilas Levšinas.

Jis yra ne vienintelis visaginietis, pernai prisijungęs prie Utenos klubo. Čia K.Levšinas atvyko su jaunesniuoju broliu Aleksandru. Šešiolikmetis yra antrosios „Utenio“ komandos saugas.

„Futbolą žaidžiu nuo vaikystės, gal nuo šešerių metų. Pradėjau sportuoti Visagino futbolo mokykloje. O į Uteną atvykau, po to, kai mano miesto komanda antroje lygoje sužaidė su „Utenio“ dubleriais. Tada mane pastebėjo dabartinis „Utenio“ pagrindinės ekipos vyriausiasis treneris Olegas Boičyšynas ir pakvietė“, - apie savo kelią į Utenos komandą kalbėjo A.Levšinas.

Anot jaunojo futbolininko, persikelti gyventi į Uteną jam nebuvo nei baisu, nei sunku. Be vyresniojo brolio „Utenyje“ žaidžia ir dar vienas visaginietis Valentinas Jeriomenka. Ir ne tik žaidžia, o yra Utenos komandos kapitonas.

„Viskas čia Utenoje yra gerai. Svarbu, kad turiu galimybę augti kaip futbolininkas. Treniruojuosi su pagrindine „Utenio“ komanda ir tikiuosi neilgai trukus žaisti joje. O kol kas stengsimės su antrąja komanda laimėti antrosios lygos pirmenybes“, - kalbėjo jaunais talentas.

Šiuo metu antroji „Utenio“ komanda užima antrąją vietą LFF II lygos Rytų zonoje.

„Utenoje broliai Levšinai ir kiti apskrities vaikinai turi galimybes siekti aukščiausių rezultatų. „Utenis“ jiems gali būti tramplinas į aukštesnio lygio futbolą. Čia jaunimas gauna praktikos, čia mokosi iš vyresnių žaidėjų, turinčių didesnę patirtį“, - kalbėjo Aurimas Meidus.

Anot trenerio, abu broliai Levšinai turi puikais galimybes. „Kirilas – techniškas, greitas, kryptingai dirbantis ir besistengiantis vaikinas. Manau – jam viskas dar priešakyje. Toks pats ir jo jaunesnysis brolis Aleksandras. Manau, ateityje jie bus vieni iš pagrindinių komandos žaidėjų“, - kalbėjo A.Meidus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių