Quantcast

Brazilijoje sudužus lėktuvui žuvo keturi futbolininkai ir jų klubo prezidentas

Brazilijos futbolo klubo „Palmas“ keturi žaidėjai ir prezidentas sekmadienį žuvo šalies šiaurinėje Tokantinso valstijoje sudužus jų lėktuvui, pranešė komanda.

Nelaimė įvyko, kai orlaivis pakildamas staiga nukrito kilimo ir tūpimo tako gale, nurodoma klubo pranešime.

Žaidėjai vyko į centrinį Gojanijos miestą, kur turėjo rungtyniauti su klubu „Vila Nova“.

Brazilijos žiniasklaida informavo, jog sportininkai keliavo privačiu lėktuvu, nes sulaukė teigiamų COVID-19 rezultatų. Sekmadienis buvo paskutinė jų izoliacijos diena.

Likę žaidėjai ruošėsi skristi komerciniu reisu.

Per avariją žuvo prezidentas Lucasas Meira (Lukasas Meira), žaidėjai Lucas Praxedesas (Lukasas Prazedišas), Guilherme Noe (Giljermi Nojė), Ranule (Ranuli) ir Markusas Molinari (Markusas Molinaris), taip pat lėktuvo pilotas. Pasak klubo, niekas iš lėktuve buvusių žmonių neliko gyvas.

„Palmas Futebol e Regatas“ buvo įkurtas 1997 metais ir žaidžia Brazilijos 4-ojoje lygoje.

Nelaimės priežastis kol kas nenustatyta.

Tokantinso priešgaisrinė tarnyba pranešė, kad dvimotoris lėktuvas „Baron“ turėjo šešias keleivių vietas. Ugniagesiams atvykus į sudužimo vietą už 500 m nuo kilimo ir tūpimo tako, orlaivis buvo apimtas liepsnų. Remiantis oficialia ataskaita, buvo užfiksuoti mažiausiai du sprogimai.

Brazilijos futbolo konfederacija išreiškė solidarumą su „Palmas“ narių artimaisiais ir komandos sirgaliais, taip pat liepė per visas sekmadienį vykusias varžybas tylos minute pagerbti žuvusiuosius.

Pietų Amerikos futbolo organizacijos CONMEBOL prezidentas Alejandro Domínguezas (Alechandru Domingesas) pareiškė užuojautą.

„Labai apgailestauju dėl „Palmas“ ištikusios lėktuvo katastrofos, – socialiniame tinkle „Twitter“ paskelbė jis. – Reiškiu užuojautą visiems klubo nariams, šeimai ir draugams šiuo liūdnu metu.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių