Quantcast

Suvalkijos klubas europinę kelionę baigė

Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkams nepavyko pakartoti praėjusių sezonų sėkmingų žygių Europoje. Kone kasmet po keletą barjerų peržengdavę suvalkiečiai šiemet užkliuvo už pirmojo.

Tiesa, burtų keliu Lietuvos vicečempionai iš karto pateko į antrąjį UEFA Europos Konferencijų lygos atrankos etapą. Ten juos bendru rezultatu 2:0 patiesė „Viborg“ komanda.

„Viskas įmanoma, tik reikia atidžiai gintis ir bandyti kontratakuoti arba pasinaudoti vadinama standartine situacija. Jei „Viborg“ praleistų, jų žaidėjai, neturintys pasirodymų Europos turnyruose patirties, gali sudrebėti. Marijampolės futbolininkai – patyrę tokių varžybų dalyviai, tad šansų yra“, - šis Danijos „Superliga“ pirmenybėse daugelį metų rungtyniavusio buvusio Lietuvos rinktinės kapitono Aurelijaus Skarbaliaus palinkėjimas neišsipildė.

Namuose pralaimėję minimaliu skirtumu (0:1), atsakomąsias rungtynes išvykoje marijampoliečiai pradėjo tragiškai. Jau 17-ąją mačo sekundę šeimininkų ataką taikliu smūgiu užbaigė Ibrahimas Saidas. Paragavę šalto dušo svečiai bandė atsitiesti. Kule Mbombo 12 min. kirto į artimąjį kampą. Šeimininkai atsakė atakų bangomis, tačiau iki pertraukos rezultatas nepasikeitė. Antrajame kėlinyje iš toli galingai mušė Marko Pavlovskis, bet bent kiek realesnės grėsmės „Sūduva“ varžovams nesudarė. Danai užtikrintai kontroliavo mačo eigą ir žengė į trečiąjį atrankos etapą.

„Nors Danijos čempionate jie užėmė tik 7-ąją vietą, šis klubas neatsitiktinai išsikovojo kelialapį į Europos turnyrus. „Viborg“ jau penkerius metus rimtai dirba, kad grįžtų į elitą. Tuo tarpu „Sūduvos“ klube pastarieji keleri metai buvo nestabilūs, chaotiški. Keičiasi treneriai, futbolininkai. Tai atsispindi ir žaidime“, - danų klubo pranašumą prieš lietuvius įvardino A. Skarbalius.


Šiame straipsnyje: UEFAKonferencijų lygaSūduva

NAUJAUSI KOMENTARAI

vilius

vilius portretas
Majauskas kvailai nusprendes diktuoti UEFA savo kvailumą.padaryk kaip jis nori ir Europa LIetuvos futbolui uždara,jie neleidžia vyriausybem kištis i futbolo reikalus

Užpelkis

Užpelkis portretas
Lopai. Vienintelis Vilniaus Žalgiris su Vl. Čeburinu priešaky parodė lygį. 2019 m. ir Sūduva su Čeburinu džiugino Lietuvos sirgalius. Dabar kiti Lietuvos klubai yra visiški nuliai ir kas baisiausi - nebeturi lietuvių žaidėjų. Teisingai daro Seimo komitetas su Majausku priešaky - išvaikyti tuos tarbaklynius iš LFF, kurie metų metais nieko nenuveikia, tik suėda tuos milijonus gaunamus iš UEFA. Stadionėlių pristatė, bet profesionalių žaidėjų ruošimo tai nėra. Tik debiliškos liberastiškos šypsenėlės "prezidentų" ir jų padielnikų veiduose.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių