Quantcast

„Sūduvos“ treneris V. Čeburinas: antrajame kėlinyje išryškėjo meistriškumo skirtumas

  • Teksto dydis:

Marijampolės „Sūduvos“ treneris Vladimiras Čeburinas po pergalės Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės finale prieš Gargždų „Bangą“ sakė, kad ypač antrajame kėlinyje atsiskleidė komandų meistriškumo skirtumas.

„Ruošėmės rungtynėms labai rimtai. Negalėjo būti kalbos apie varžovų neįvertinimą. „Bangos“ komanda turi savo braižą, pasiruošė tam tikrų naujų taktinių dalykų, – kalbėjo V. Čeburinas. – Esminis dalykas, kad šiandien aikštėje „Sūduvos“ komanda, kuri buvo užtikrinta, pasitikinti savo jėgomis. Varžovas ne viską mums leido, nes jie rimtai pasiruošė rungtynėms. Bet nesuteikėme daug šansų varžovams. Buvo 2-3 rimtos kontratakos. To iš varžovų tikėjomės, kad jie daugiau atiduos iniciatyvą, daugiau žais savo aikštės pusėje“.

Pirmą kartą taurės finale kovėsi komandos iš skirtingų lygų – I lygos atstovė „Banga“ ir A lygos čempionė „Sūduva“. V. Čeburino nuomone, šie lygių skirtumai išryškėjo po pertraukos.

„Komandų meistriškumo skirtumas buvo matomas. Galbūt ne iš karto, ne pirmas 25-30 minučių, nes varžovai buvo maksimaliai susikaupę. Antrajame kėlinyje labiau pamatėme meistriškumo skirtumą“, – teigė treneris.

Marijampolės ekipa iškovojo trečiąjį trofėjų per pastaruosius metus. Praėjusių metų pabaigoje „Sūduva“ triumfavo A lygoje, o prieš sezoną laimėjo supertaurę.

„Trofėjus visada svarbus, ar tai būtų penktas, ar dešimtas, ar dvidešimtas. Tai svarbu komandai, žaidėjams, miestui. Mums palaikė tikrai didelis aistruolių skaičius. Dėkui jiems, nes žaidžiame dėl jų, norime suteikti jiems džiaugsmo“, –sakė V. Čeburinas.

 

 

„Sūduvos“ kapitonas Algis Jankauskas teigė, kad nepaisant iškovotos užtikrintos pergalės nugalėti nebuvo lengva.

„Tikrai malonu, norėjome tos taurės. Išėjome susikaupę. Apie žaidimą nekalbėsiu, kažkas išėjo, kažkas neišėjo, bet svarbiausia, kad laimėjome ir taurė keliauja į Marijampolę, – iš karto po rungtynių teigė A. Jankauskas. – Tikrai nesitikėjome, kad bus lengva. „Banga“ kovinga komanda. Ne veltui jie pateko į finalą nugalėję dvi A lygos komandas. Negalėjome jiems nusileisti, nes esame A lygos čempionai. Turėjome parodyti klasę ir meistriškumą. Tą ir parodėme“.

Jei „Sūduvai“ pavyktų vėl laimėti ir A lygos čempionės titulą, šį sezoną klubas Lietuvoje būtų iškovojęs visus tris trofėjus.

„Po praeito sezono nesitikėjome, kad gali būti dar geresnis sezonas. Pasirodo, gali. Stengsimės, kad jis būtų geresnis, bet dar darbas nepadarytas. Daug reikės dirbti, bus labai sunku“, – apie artėjančią kovą dėl titulo A lygoje sakė A. Jankauskas.

Gargždų „Bangos“ treneris Tomas Tamošauskas teigė, kad varžovai parodė savo meistriškumą, o jo auklėtinių žaidime nuvylė tik rungtynių pabaiga.

„Žaidžiant su tokio lygio komanda visada galima tikėtis sunkių rungtynių. Visai kitas sprendimo priėmimo, mąstymo greitis. Pradžioje buvo sunkoka, pradėjome išsigandę. Po 30 minučių pajutome, kad ne tokie ir baisūs tie varžovai. Jau buvo 1:0, bet paskutinės 15 minučių pirmo kėlinio visai patiko, nuteikė optimistiškai. Padarėme keletą kontratakų. Antrajame kėlinyje nepavyko įvykdyti to, ką buvome sutarę. Su tokia komanda labai sunku tiek fiziškai, tiek emociškai. Galinga komanda, kuriai trūko tik vieno žingsnio iki Europos lygos grupių“, – reziumavo T. Tamošauskas.

 

 

Pirmoje lygoje žaidžianti „Banga“ 90 minučių nusileido varžovams dviem įvarčiais ir patys turėjo progų pasižymėti, tačiau du tikslūs Mihreto Topčagičiaus smūgiai per paskutines kelias minutes sugadino gargždiškių nuotaiką.

„Iki 80 minutės buvau patenkintas, po to buvo vaikiškos klaidos. Paskutinius du įvarčius gavome tokius, kokių nebūna vaikų futbole Paskutinės dvi klaidos „užmušė“ ir nuotaika slogi“, – pripažino treneris.

„Banga“ tapo pirmąja į finalą patekusi antrojo diviziono komanda po nepriklausomybės atkūrimo. Visgi iš karto po finalo tai stratego nepaguodė.

„Jei patenki į finalą, norisi laimėti, nežiūrint su kuo žaidi. Mums šiandien tas nepavyko. „Sūduva“ įrodė savo klasę“, – konstatavo T. Tamošauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių