Quantcast

„Sūduvos“ futbolininkai serbams žada rimtą kovą

  • Teksto dydis:

Marijampolės „Sūduvos“ futbolo komandos vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas ir komandos kapitonas Algis Jankauskas žada mesti iššūkį Belgrado „Crvena zvezda“ (Serbija) ekipai, su kuria teks kovoti 2019-2020 metų Čempionų lygos atrankos pirmajame etape.

Šios komandos prieš metus susitikimo Čempionų lygos atrankos antrajame etape. Tuomet į kitą etapą žengė serbai, vėliau patekę ir į Čempionų lygos grupių varžybas, o „Sūduvai“ teko keltis į Europos lygą.

„Prieš metus įsitikinome, kad tai yra labai stipri komanda, kai jai pralaimėjome ir namie, ir išvykoje. Šiemet mūsų užduotis yra pasirengti taip, kad sudarytume jiems rimtą konkurenciją ir turėtume galimybę žengti į kitą Čempionų lygos etapą patys, – sakė „Sūduvos“ vyriausiasis treneris V. Čeburinas. – Belgrado komanda turi daug labai gerų žaidėjų, kurie kviečiami į Serbijos rinktinę, labai galingos jų atskiros grandys. Prieš metus Belgrade kiekvieną akimirką jautėme itin rimtą komandos nusiteikimą ir maksimaliai gerą pasirengimą“.

„Buvo aišku, kad gausime stiprų varžovą, pirmojo etapo burtai mūsų nepalepino. Pernai jie mus įveikė, tad norisi revanšuotis, – treneriui pritarė komandos kapitonas A. Jankauskas. – Aišku, bus sunku, bet stengsimės, eisime žaisti, kovosime“.

Dvi itin skambias pergales – prieš „Sion“ (Šveicarija) ir Nikosijos „Apoel“ (Kipras) – marijampoliečiai pastaraisiais metais iškovojo, kai pirmąsias rungtynes žaidė namie. Mačas su Glazgo „Celtic“ (Škotija) Lietuvoje taip pat baigėsi lygiosiomis 1:1.

Prieš metus pirmoji dvikova su „Crvena zvezda“ vyko išvykoje, o šiemet komandos iš pradžių susitiks Marijampolėje.

„Yra pliusų, yra ir minusų, – šyptelėjo V. Čeburinas. – Pernai su „Apoel“ pirmąsias rungtynes žaidėme namie, antrąsias – išvykoje ir sugebėjome įveikti tą barjerą. Stengsimės suteikti mūsų aistruoliams dar džiaugsmo ir bandysime sukurti naują istorinį įvykį. Laikas parodys, kaip mums tai seksis“.

„Reikės su jais žaisti ir namie, ir išvykoje, bet praeitis rodo, kad mums gal ir geriau sekasi, kai pirmąsias rungtynes žaidžiame namie“, – svarstė A. Jankauskas.

Pirmasis „Sūduvos“ ir „Crvena zvezda“ mačas Marijampolėje tikriausiai vyks liepos 9 dieną, atsakomasis – liepos 15 arba 16 dieną Belgrade.

„Sūduvos“ ir „Crvena zvezda“ poros laimėtojai Čempionų lygos atrankos II etape susitiks su Helsinkio HJK (Suomija) ir „Torshavn“ (Farerų salos) dvikovos nugalėtojais. Šio etapo rungtynės bus žaidžiamos liepos 23-24 ir 30-31 dienomis.

Tuo metu pralaimėjusi ekipa kelsis į Europos lygą ir jos atrankos II etape susitiks su San Marino „SP Tre Penne“ arba Andoros „Santa Coloma“ ekipomis. Pirmosios rungtynės būtų žaidžiamos San Marine arba Andoroje liepos 25 d., atsakomosios – rugpjūčio 1 d. Marijampolėje arba Belgrade.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Nepezėkit nesąmonių. Sūduva neturi jokių šansų. Ir dar tas Jankauskas "žada". Tegul pasižiūri į savo žaidimą su Serbija. Lavonų paradas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių