Quantcast

Po pralaimėtos baudinių loterijos ispanas gyrė saviškius

„Esame liūdni, kad iškritome, bet didžiuojamės tuo, kaip žaidėme“, - teigė „Sūduvos“ strategas Victoras Basadre. Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai UEFA Konferencijos lygos atrankos antrajame etape kaip įmanydami priešinosi Čenstakavos „Rakow“ ekipai, bet nusileido ir pasirodymą baigė.

Po pirmojo mačo, pasibaigusio be įvarčių, Lenkijos vicečempionai nuo pat pirmųjų minučių ėmėsi darbo. Savo sirgalių palaikomi lenkai rezgė atakas, turėjo keletą progų įmušti, tačiau juos stabdė patikima svečių gynyba. Rungtynes komentavę Lenkijos televizijos komentatoriai ypač išskyrė "Sūduvos" vidurio gynėją Semirą Kerlą, laimėjusį beveik visas oro dvikovas.

Svečiai apsiribojo pavojingomis kontratakomis, bet savo tikslo taip pat nepasiekė. Pagrindiniam laikui pasibaigus be įvarčių, teko žaisti pratęsimą. Ten kelios lenkų progos privertė pasinervinti jau lietuvių sirgalius, bet svečiai atsilaikė.

Per 90 minučių komandoms nugalėtojų išsiaiškinti nepavyko – teko žaisti Ekipoms teko mušti 11 metrų baudinius. „Sūduva“ įmušė pirmus tris bandymus, bet ir šeimininkai neklydo. Bėdos prasidėjo prie žymos stojus Marijampolės ekipos naujokams. Iš pradžių Nicolasas Taravelas pralaimėjo dvikovą su varžovų vartininku pirmasis, o serija užsibaigė, kai ir graiko Alexandroso Gargalatzidžio smūgį atrėmė Vladanas Kovačevičius.

"Žaidėjai patys nusprendė, kurie jų jaučiasi pakankamai stiprūs psichologiškai ir muš baudinius, mes tik sudėliojome eiliškumą", - aiškino V. Basadre.

"Bendrai vertinant, tai buvo panašios rungtynės į pirmas, tik 30 minučių ilgesnės. Kai susitinki su stipresniu priešininku, tenka prisiderinti prie jo ir keisti savo veidą. Vis dėlto mes didžiuojamės tuo, kaip dirbome, žaidėme ir ką nuveikėme“, - pabrėžė jis.

Pirmajame atrankos etape „Sūduva“ eliminavo Latvijos „Valmiera“ komandą. „Rakow“ kitame etape jau laukia Kazanės „Rubin“ iš Rusijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių