Quantcast

Su studentais susitikę „Žalgirio“ ispanai džiaugėsi gyvenimu Lietuvoje

  • Teksto dydis:

Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai Victoras Perezas ir Pau Moreris Vytauto Didžiojo universiteto kvietimu apsilankė jau devintą kartą vykusiame festivalyje „Primavera en español“.

Žaidėjai su studentais bendravo įvairiausiomis temomis – nuo futbolo iki kultūrinių Lietuvos ir Ispanijos skirtumų.

„Džiaugiamės, kad pas mus apsilankė Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai iš Ispanijos. Buvo įdomu išgirsti jų istorijas. Yra nemažai stereotipų, tačiau mūsų tema ir yra pasaulis be filtrų. Jie sakė, kad džiaugiasi rungtyniaudami „Žalgiryje“ ir labai pozityviai atsiliepė apie šalį ir futbolą Lietuvoje“, - po susitikimo mintimis su fkzalgiris.lt dalinosi VDU užsienio kalbų instituto ispanų kalbos lektorė Vigilija Žiūraitė.

P. Moreris ir V. Perezas Vilniaus „Žalgirio“ komandą papildė prieš šį sezoną ir iš karto tapo svarbiomis figūromis aikštėje. V. Perezas per savo karjerą yra sužaidęs pusšimtį rungtynių aukščiausioje Ispanijos futbolo lygoje, tačiau dabar mėgaujasi gyvenimu ir žaidimu Lietuvoje.

P. Moreris prieš atvykdamas į Lietuvą keturis sezonus praleido Norvegijos aukščiausioje lygoje. Abu žaidėjai buvo įtraukti į simbolinę Lietuvos čempionato kovo mėnesio rinktinę.

„Buvo labai smagu Lietuvoje susitikti su ispanakalbiais užsieniečiais ir lietuviais, kurie mokosi šios kalbos, nori susipažinti su mūsų kultūra. Kalbėjome apie Ispanijos futbolą, kultūrinius skirtumus tarp mūsų šalių, taip pat daugybę kitų dalykų. Gera pabendrauti, puikiai praleidome laiką. Kai kurie studentai pažadėjo apsilankyti mūsų rungtynėse“, - tikino P. Moreris.

Pasibaigus oficialiai daliai Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai ir studentai neskubėjo skirstytis – dar gerą pusvalandį bendravo neoficialioje aplinkoje.

„Susipažinome su studentais, pasidalinome savo istorijomis ir atsakėme į klausimus. Buvo įdomu sužinoti, kuo jie užsiima čia Lietuvoje. Kai kurie iš užsienio studentų yra menininkai, kiti – muzikantai. Pasibaigus renginiui dar smagiai pabendravome, jie papasakojo apie save, o mes pakvietėme atvykti į Vilniaus „Žalgirio“ rungtynes“, - vizitu džiaugėsi ir V. Perezas.

Artimiausias rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais jau šį penktadienį, kai balandžio 19 d. 19 val. Vilniaus LFF stadione priims Kauno „Žalgirį“. Bilietus platina bilietai.lt. Išankstiniai bilietai pigesni.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių