Quantcast

„Stumbro“ kapitonas R. Sadauskas: tokių pasiruošimo sąlygų gyvenime dar neturėjau

  • Teksto dydis:

Kauno „Stumbro“ futbolo klubo kapitonas Rimvydas Sadauskas nekantriai laukia artėjančio lietuviško futbolo sezono ir neabejoja, kad šie metai Lietuvos taurės laimėtojams bus dar sėkmingesni.

Po 2016 m. sezono, kuriame R. Sadauskas save puikiai įrodė vyrų futbole, 2017 m. turėjo būti didelis žingsnis į priekį jauno vidurio gynėjo karjeroje. Viskas prasidėjo puikiai - žaidėjas stažavosi garsiausiuose Portugalijos klubuose Lisabonos „Sporting“ ir „Benfica“, o sezoną pradėjo Airijos aukščiausios lygos „Cork City“ klube, kuriam buvo paskolintas.

Tiesa, čia įsitvirtinti jam sutrukdė traumos. „Cork City“ įspūdingai pradėjo sezoną ir vėliau tapo Airijos čempionais, o komandai laimint visas rungtynes iš eilės talentingas lietuvis net ir pasveikęs savojo šanso taip ir nesulaukė bei vasarą grįžo į „Stumbro“ gretas.

Antroji 2017 m. sezono pusė R. Sadauskui buvo tik šiek tiek sėkmingesnė. Jam pademonstruoti geriausią savo futbolą ir toliau trukdė traumos. Tiesa, gynėjas sužaidė keletą rungtynių šalies jaunimo (iki 21 metų) rinktinėje, kur netgi vilkėjo kapitono raištį, tačiau A lygoje į aikštę žengė vos tris kartus.

Nepaisant to, šiuo metu R. Sadauskas visu pajėgumu ruošiasi naujajam sezonui ir startinėje sudėtyje pradėjo net septynerias „Stumbro“ draugiškas rungtynes treniruočių stovykloje Turkijoje. Čia jam teko varžytis su tokiais klubais kaip Belgrado „Crvena Zvezda“ (Serbija), Maskvos „Dinamo“ (Rusija), Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusija) ir kitais.

„Įdomu įvertinti savo galimybes žaidžiant prieš žaidėjus, kurie uždirba galbūt 100 kartų daugiau nei tu. Pamatai, ko trūksta, kur turi labiausiai tobulėti. Visada itin naudinga žaisti prieš stiprius varžovus. Tokių gerų pasiruošimo sezonui sąlygų kaip Turkijoje per savo gyvenimą dar neturėjau“, - fcstumbras.lt kalbėjo gynėjas.

Jis įsitikinęs, kad šie metai bus geresni tiek jam asmeniškai, tiek ir visai komandai.

„Esame labiau susižaidę, išliko komandos branduolys. Laukia labai įdomus sezonas. Pats jaučiuosi tikrai gerai, nejaučiu praktiškai jokių traumos padarinių. Džiaugiuosi vėl galėdamas mėgautis futbolu ir stengiuosi įgyti kuo geresnę sportinę formą, juk sezonas startuos jau visai netrukus rungtynėmis dėl Lietuvos Supertaurės“, - tikino „Stumbro“ kapitonas.

Kauno ekipos stovykloje Turkijoje laukia dar vienas mačas - jau ketvirtadienį „Stumbras“ susitiks su Ukrainos aukščiausios lygos „Mariupol“ klubu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių