Quantcast

„Stumbro“ futbolininkai vos nenukalė sensacijos

Kauno „Stumbro“ futbolininkai buvo netoli sensacijos Lietuvos futbolo A lygoje, bet neatlaikė vilniečių spaudimo. Ne pačius geriausius finansinius laikus išgyvenantys svečiai iš laikinosios sostinės ilgai pirmavo prieš dvikovos favoritus, tačiau savo persvaros neišlaikė.

Šalies vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“ 13-ojo turo akistatoje savo aikštėje 2:1 (0:1) įveikė „Stumbrą“, pratęsęs šio pergalių badą ir palikęs klubą su kukliu 15 taškų kraičiu.

Šeimininkai nuo pat pirmų minučių perėmė iniciatyvą, tačiau ilga kamuolio kontrolė vaisių nedavė – „Žalgiris“ strigo poziciniame puolime ir nemažai atakų nutrūkdavo pirmoje stadijoje.

26-ąją minutę svečiai netikėtai išsiveržė į priekį. Po pakelto kampinio ir oponento smūgio Armantui Vitkauskui teko gelbėti savo komandą, tačiau kamuolys dėkingai atšoko Domantui Antanavičiui, kuris vienu lietimu jį nukreipė į vartus.

Tai buvo pirmasis D.Antanavičiaus įvartis A lygoje.

„Atsidūriau tinkamu laiku tinkamoje vietoje. Man daug padėjo trenerio patarimai kokią poziciją kada užimti“, - kuklinosi įvarčio autorius.

Po šalto dušo žalgiriečiai pradėjo žaisti ryžtingiau. Du sykius per trumpą atkarpą savo komandą išgelbėjo Rodrigo Josviaki. Sėkmingai atsilaikę pirmąsias 45 min. kauniečiai smigo į duobę antrajame kėlinyje. Jau 49-ąją minutę Kauno klubas nesėkmingai sužaidė savo aikštės pusėje ir prarado kamuolį, o tuo pasinaudojęs Tomislavas Kišas iš toli smūgiavo nepriekaištingai ir džiaugėsi 11-uoju įvarčiu šiame sezone.

Užspausti „Stumbro“ futbolininkai antrame kėlinyje neatliko nė vieno smūgio į vartus.  Tuo tarpu vilniečiams pavyko pasižymėti dar sykį ir persverti rezultatą savo naudai. 72-ąją minutę po svečių pozicinės klaidos Saulius Mikoliūnas atliko rezultatyvų perdavimą Pau Moreriui, kuris vienu lietimu smūgiavo nepriekaištingai.

„Rungtynės nebuvo blogos, pirmajame kėlinyje buvo disciplina, o po pertraukos išsibalansavome ir praleidome du įvarčius“, - kalbėjo „Stumbro“ saugas D.Antanavičius.

„Žalgiris“ su 28 taškais lieka antras, o „Stumbras“  rikuojasi penktojoje pozicijoje.


Šiame straipsnyje: A lygaVilniaus Žalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių