Quantcast

Startas – pavasarį, pabaigtuvės – rudenį

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo A lygos komandos šiandien pradės daugiau nei aštuonis mėnesius truksiantį rungtynių maratoną. Jau pirmame čempionato ture – ypatingi išbandymai naujokams.

Laukiama derbių

Į aukščiausiąjį šalies divizioną sugrįžusi „Jonava“ šiandien Vilniuje išmėgins jėgas su čempiono titulą ginančiu „Žalgiriu“, o „Šiaulių“ ekipa sekmadienį – su vicečempione Marijampolės „Sūduva“.

Laukiama pirmų derbių: rytoj susitiks Kauno rajono „Hegelmann“ ir „Kauno Žalgiris“, o Žemaitijoje – Gargždų „Banga“ ir Telšių „Džiugas“.

Be to, kovo 6-ąją Vilniuje numatyta vietos „Riterių“ ir „Panevėžio“ akistata.

Antro turo dvikovos planuojamos kovo 11–13 d., trečiojo – 15–16 d. Pirmas praėjusio sezono pagrindinių A lygos favoritų – „Žalgirio“ ir „Sūduvos“ – mūšis turėtų vykti balandžio 17-ąją Vilniuje.

Vilniečiai ir marijampoliečiai šiemet jau varžėsi dėl trofėjaus: Lietuvos futbolo supertaurę iškovojo tiksliau 11 m baudinius įmušusi (3:2) „Sūduva“.

Treniruos ir V.Urbonas

Iš 2021 m. sezono simbolinės A lygos vienuolikės šiemet sirgaliai matys septynis žaidėjus ir trenerį.

Karjerą „Kauno Žalgiryje“ tęs vartininkas Deividas Mikelionis, gynėjas Egidijus Vaitkūnas ir puolėjas Michaelis Thuique, sostinės „Žalgiriui“ atstovaus gynėjas Nemanja Ljubisavljevičius, saugas Nicolás Gorobsovas ir vyriausiasis treneris Vladimiras Čeburinas, „Sūduvai“ – gynėjas Aleksandras Živanovičius, „Hegelmann“ komandai – saugas Yukiyoshis Karashima.

A lygos klubuose – legionieriai ne vien iš gilias tradicijas turinčių šalių, bet ir iš egzotiškesnių kraštų.

Iš Panevėžio į Suomiją persikėlė gynėjas Rafaelis Floro, iš Vilniaus į Kazachstaną – saugas Hugo Videmontas, vietą A lygoje praradusios Alytaus „Dainavos“ saugas Saidas Hamuličius – į Bulgariją, o „Hegelmann“ puolėjas Nauris Petkevičius – į Belgiją.

Pokyčių trenerių štabuose neišvengė „Panevėžys“ ir „Riteriai“: prie Aukštaitijos komandos šturvalo po pertraukos stojo buvęs nacionalinės rinktinės strategas Valdas Urbonas, vilniečius muštruos švedas Glennas Stahlis.

Atvyko net iš Kiurasao

Tarp klubams atstovausiančių legionierių yra ne vien gilias tradicijas turinčių šalių (Brazilijos, Portugalijos, Prancūzijos, Argentinos, Ispanijos, Belgijos, Nyderlandų) atstovų, bet ir futbolininkų iš egzotiškesnių kraštų.

„Sūduvos“ gretose – iš Kongo kilęs puolėjas Kule Mbombo, Kauno žalgiriečiais tapo gynėjas Shermaras Martina (Kiurasao) ir Ryanas Trotmanas (Barbadosas), Panevėžį reprezentuos Ariagneris Smithas (Nikaragva), Jonavą – Sebastianas Vasquezas (Kolumbija).

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto (VK) sprendimu šį A lygos sezoną per rungtynes aikštėje visuomet turės būti mažiausiai 3 žaidėjai lietuviai.

Be to, didinamas legionieriaus mokestis: 2022 m. vienas–keturi žaidėjai bus apmokestinami 1 250 eurų, penki–aštuoni – 1 500 eurų, devyni ir daugiau – 2 000 eurų, 2023 m. – atitinkamai 1 500, 1 750 ir 2 000 eurų, 2024 m.  – 1 750, 2 000 ir 2 250 eurų.

Išdalijo licencijas

LFF išdalijo licencijas pirmos ir antros lygų dalyviams – šių divizionų čempionatuose varžysis iš viso 34 komandos.

Pirmoje lygoje rungtyniaus 16 ekipų (iš Kėdainių, Alytaus, Klaipėdos, Mažeikių, Kauno rajono ir Kauno miesto, Plungės, Kretingos, Kazlų Rūdos, Vilniaus, Panevėžio, Gargždų, Šiaulių).

Antroje lygoje žais 18 kolektyvų (iš Utenos, Šilutės, Joniškio, Vilniaus, Klaipėdos, Kybartų, Tauragės, Kauno miesto ir Kauno rajono, Radviliškio, Alytaus, Jonavos, Telšių, Marijampolės).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių