Quantcast

Nesėkmių liūne skendusi „Sūduva“ patiesė Lietuvos čempionus

"Keep on going! Tik tiek", - ištarė Dovydas Lastauskas. Trenerio įkvėpti Marijampolės "Sūduvos" futbolininkai pateikė vieną didžiausių sezono sensacijų, „Optibet A lygos“ 14-ajame ture patiesdami Vilniaus "Žalgirį".

Marijampoliečiai į akistatą su Lietuvos čempionais stojo po ilgos nelaimėtų rungtynių serijos. Prasčiausiai besiginančiai A lygos komandai teko atlaikyti žalgiriečių, kurie buvo laimėję šešis mačus iš eilės, spaudimą. Nepaisant visų aplinkybių, suvalkiečiai triumfavo 2:1 (0:1).

Pirmojo kėlinio antroje pusėje svečiai perėmė iniciatyvą ir išsiveržė į priekį. 31-ąją minutę Donatas Kazlauskas surado baudos aikštelėje Mathiasą Oyewusi, kuris taikliai smūgiavo iš arti.

Po pertraukos sūduviečiai pademonstravo charakterį: 59-ąją minutę Ibrahimas Olaosebikanas atliko perdavimą į priekį, o nuo varžovo atitrūkės Oleksijus Zbunis perkėlė kamuolį per Edviną Gertmoną.

Esant lygiam rezultatui, kartą grubiai suklydo Vilius Stebrys, tačiau varžovas į vartų plotą nepataikė. 84-ąją minutę kovingai žaidusi „Sūduva“ pasiekė savo – po Juno Suzuki pakelto kampinio galva taikliai mušė Aleksandras Živanovičius.

Paskutinis žalgiriečių atakų šturmas vaisių nesubrandino - jų šūviai skriejo pro šalį arba juos patikimai stabdė vartininkas Vilius Stebrys.

"Didžiuojuosi vaikinais, kurie sugebėjo parodyti charakterį. Jau anksčiau sakiau, kad tinkamai nusiteikę galime kautis su bet kuo. Tą ir įrodėme", - sakė D. Lastauskas.

"Ne tokios išvykos tikėjausi. Prieš kelionę perspėjau komandą, kad Marijampolėje niekada nebūna lengva. Pirmajame kėlinyje reikalai klostėsi pagal planą, bet po pertraukos sužaidėme tikrai prastai", - pripažino "Žalgirio" vairininkas Vladimiras Čeburinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių