Quantcast

A. Skerla – dviejų „Panerio“ epochų liudininkas

  • Teksto dydis:

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės titulą siekiantis apginti Vilniaus „Žalgiris“ šeštadienį sostinės derbyje po dviejų dešimtmečių pertraukos vėl susigrums su II lygoje atgimusiu „Paneriu“, kuriame rungtyniauja keli buvę žalgiriečiai.

Po Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo šalies čempionate pradėjęs dalyvauti „Panerys“ tą sėkmingai darė iki 1998 metų. 1991–1992 metais vilniečiai liko antri, kitame sezone – treti, o vėliau dar keturis sezonus iš eilės patekdavo tarp penkių stipriausių Lietuvos klubų bei pirmieji išbandė savo jėgas „Intertoto“ turnyre.

Prie „Panerio“ vairo stovėjo tokie treneriai kaip Algimantas Liubinskas ar Saulius Širmelis, o komandos garbę gynė legendiniai žalgiriečiai Stanislovas Danisevičius, Vaclovas Jurkus, Igoris Morinas, Tomas Ražanauskas bei tokie legionieriai kaip armėnas Albertas Sarkisjanas ar latvis Erikas Pelcis.

Įdomu tai, kad dar 1998 m. „Panerio“ ekipoje Lietuvos čempionate rungtyniavo dabartinis „Žalgirio“ vartininkų treneris Audrius Paškevičius, savo ruožtu, buvęs žaliai-baltų žaidėjas, o šiuo metu trenerių štabe dirbantis Andrius Skerla taip pat ne kartą dalyvavo šių dviejų sostinės ekipų derbiuose. 40-metis futbolo specialistas su pagarba atsiliepė apie ryškų pėdsaką sostinės futbolo metraščiuose palikusį tuometinį „Panerį“.

„Praėjo daugiau nei 20 metų, kai teko žaisti su „Paneriu“ – didelis laiko tarpas. Kalbant apie „Panerį“, savo laiku tai buvo tikrai galinga komanda, kurioje rungtyniavo ne vienas Lietuvos rinktinės narys. Kiek atsimenu, buvo iš jų pusės ir tikrai labai įdomių rungtynių, pavykdavo jiems ir įveikti „Žalgirį“, kuriame tuo metu žaidė tikrai daug gerų žaidėjų, atstovavusių jam ir auksiniais laikais. Atsiminimai apie „Panerį“ tikrai geri. Dabartinė komanda tik neseniai atgimė ir bus įdomu pamatyti, kaip jie žais.

Šiuo metu ten rungtyniauja keli tikrai gerai futbolo gerbėjams pažįstami žaidėjai, buvę žalgiriečiai – Tadas Gražiūnas, Nerijus Radžius, Ramūnas Radavičius, kurie ne tik „Žalgiryje“, bet ir Lietuvos rinktinėje sužaidę ne vienerias rungtynes.

Kaip ten bebūtų, jie jau savo profesionalų karjeras yra seniai pabaigę ir dabar rungtyniauja pusiau mėgėjų statusu, tad jie nėra tokiame žaidybiniame ritme kaip mes“, – teigė „Žalgirio“ vyr. trenerio Valdo Dambrausko asistentas.

Savo atstovaujamų klubų gynybines užtvaras sergėjęs A.Skerla nepelnydavo daug įvarčių, tačiau vienas iš gynėjo taiklių smūgių krito būtent į „Panerio“ vartus 1996 metų pabaigoje: „Praėjo daug metų nuo tų rungtynių. Taip, jos buvo – tada laimėjome 5:0, bet tuo metu „Paneriui“ atėjo sunkūs laikai. Žaidėjai palikdavo komandą, klubas turėjo finansinių problemų. Per daug to laimėjimo sureikšminti nereikia. „Panerio“ istorijoje buvo tiek labai geri laikai, tiek ir prastesni, kai komanda nedemonstravo tokio žaidimo“.

Po netikėtų ir skaudžių lygiųjų, kai A lygos 23-iojo turo mače išvykoje buvo sužaista 1:1 su Kauno „Stumbru“, žalgiriečiai šeštadienį įvyksiantį LFF taurės ketvirtfinalio mačą pasitinka kovingomis nuotaikomis. „Žalgiris“ sieks sugrįžti į pergalių kelią ir apginti praėjusiais metais iškovotą trofėjų.

„Futbolininkai yra profesionalai, karjeroje pasitaiko visokių momentų – gerų ir blogų. Tam ir yra kitos rungtynės – jas galima sužaisti gerai ir užsimiršti, kas buvo prieš tai. Norėtųsi sužaisti su aukštesnio lygio komanda ir sugrįžti į pergalių kelią, bet žaisime su „Paneriu“ ir turime laimėti. Po šių rungtynių vėl reikės rimtai ruoštis, kai kurie žaidėjai išvažiuos į rinktines, tad po to seks eilinis pasiruošimas kitoms svarbioms rungtynėms. Nenoriu kalbėti apie rungtynes, kol jos neįvyko, bet mūsų tikslas vienas – dar kartą laimėti taurę. Atiduosime visas jėgas, kad pasiektume tą rezultatą“, – pasakojo A.Skerla.

Vilniaus derbis tarp „Panerio“ bei „Žalgirio“ įvyks jau šį šeštadienį, rugpjūčio 26-ąją dieną. LFF taurės ketvirtfinalio akistata Senvagės stadione prasidės 18 val.


Šiame straipsnyje: Andrius SkerlaPanerysŽalgiris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių