Quantcast

Skambiausias akordas – pasaulio ir Europos čempionų akistata

Pasaulio salės futbolo čempionatą Lietuvoje vainikuos 2016 m. planetos čempionų argentiniečių ir 2018 m. Europos čempionų portugalų rungtynės.

Vėl prireikė baudinių

Per pusfinalio mačą Argentinos rinktinė 2:1 įveikė Brazilijos ekipą, o Portugalijos komanda tik po 6 m baudinių serijos 4:3 – Kazachstano atstovus.

Brazilijos ir Kazachstano rinktinės varžysis dėl 3-ios vietos.

Abejos lemiamos rungtynės vyks rytoj Kaune, "Žalgirio" arenoje.

6 m baudiniai, siekiant išaiškinti nugalėtoją, šį čempionatą buvo mušami antrą kartą. Portugalai, atsilikdami nuo Kazachstano futbolininkų 2:3, vis dėlto išplėšė pergalę.

"Baudiniai – taip pat salės futbolo dalis. Žaidėjai padarė viską, ką galėjo, čia mano kaltė ir atsakomybė, kad pasiruošti šiam išbandymui skyriau nepakankamai dėmesio", – kalbėjo Kazachstano ekipos strategas Paulo Ricardo Figueiro.

Dar ne pabaiga

44-erių metų Brazilijos futbolo specialistas tvirtino: vien tai, kad Kazachstano komanda pateko į pasaulio čempionato pusfinalį – solidus pasiekimas.

"Netgi tai dar ne pabaiga, nes kausimės dėl 3-ios vietos, norime bronzos medalių", – sakė P.R.Figueiro.

Treneriui pritarė ir futbolininkas Arnoldas Knaubas: "Laukia kitas finalas – su brazilais. Nusipelnėme šio mačo!"

Portugalijos rinktinės vyriausiasis treneris Jorge Brazas pareiškė, kad pusfinalyje sėkmę lėmė charakteris ir valia.

"Įrodėme, kad esame pasirengę įveikti visas kliūtis. Pirmavome, tačiau antrą kėlinį praleidome apmaudų įvartį, o pratęsus rungtynes – ir antrą. Tačiau nenuleidome rankų", – kalbėjo J.Brazas.

Žiūrovai: Lietuvos ir Kosta Rikos ekipų rungtynės buvo sutraukusios kol kas daugiausia sirgalių šiame pasaulio čempionate. Evaldo Šemioto nuotr.

Keršto neplanuoja

Jau 11 metų su Portugalijos salės futbolo rinktine dirbantis ir su ja Europos čempionu tapęs futbolo specialistas teigė, kad lemiama dvikova, kurioje dalyvaus pasaulio ir Europos čempionai, – geriausia, kas galėjo nutikti.

"Argentiniečių komanda – unikali, žaidėjai – techniški, gabūs, sumanūs, labai kovingi. Tai neįtikėtinas derinys, nes nedažnai pavyksta sujungti šias savybes", – svarstė J.Brazas.

2016 m. Kolumbijoje vykusiame pasaulio čempionate portugalai su argentiniečiais susitiko pusfinalyje – mačą 5:2 laimėjo Pietų Amerikos atstovai.

"Negalvojame apie revanšą, neplanuojame jokio keršto. Šis finalas mums – visiškai nauja istorija, futbolininkų nereikia papildomai motyvuoti. Visi suvokiame: reikia iki sekmadienio atgauti jėgas ir sužaisti geriausias savo rungtynes", – teigė Portugalijos komandos strategas.

Mūsų varžovai siekia to, ko dar neturi, – pasaulio čempionų titulo. Iš savo patirties žinome, koks stiprus šis alkis.

Drąsina ir vaikai

"Mūsų varžovai siekia to, ko dar neturi, – pasaulio čempionų titulo. Iš savo patirties žinome, koks stiprus šis alkis", – sakė Argentinos rinktinės vyriausiasis treneris Matiasas Lucuixas.

Buvusio žaidėjo M.Lucuixo karjerą 2012-aisiais nutraukė sunki trauma. Į salės futbolą jis sugrįžo, kai nacionalinei ekipai vadovavęs Diego Giustozzi pakvietė padirbėti jo asistentu.

"Stengiuosi būti toks pats, kaip ir gyvenime, koks buvau žaidėjas: atviras, artimas bendražygiams ir su savo žaidimo filosofija, idėjomis. Siekiu, kad mūsų komanda turėtų savitą braižą. Tai sudėtinga, nes bendrauju su žaidėjais, kurie klubuose dirba kitaip. Džiugu, kad jie išpildo mano nurodymus, – kalbėjo M.Lucuixas. – Mėginu eiti ta kryptimi, kurią parinko D.Giustozzi, kai ką tobulinu. Jo dėka nužengiau tiek, kiek niekad nebūčiau svajojęs."

Pasaulio čempionų treneris pabrėžė, kad jaučia didelį savo tautiečių palaikymą.

"Mums rašo ir vaikai, drąsina. Salės futbolas mūsų šalyje – auganti sporto šaka, ypač įsibėgėjo po praeito pasaulio čempionato, o dabar vėl tai išgyvename", – teigė M.Lucuixas.

Išbandymai: M.Lucuixo, kaip žaidėjo, karjerą Argentinos salės futbolo rinktinėje nutraukė trauma, naujų aukštumų jis siekia kaip treneris. Evaldo Šemioto nuotr.

Laukia antplūdžio

Tikimasi, kad didžiojo ar mažojo finalų mačai pagerins šio pasaulio čempionato rungtynių lankomumo rekordą, kuris kol kas priklauso Lietuvos ir Kosta Rikos ekipoms – jų dvikovą rugsėjo 18-ąją "Žalgirio" arenoje stebėjo 3 532 sirgaliai.

"Žiūrovų srautai buvo patenkinami, tai pripažino ir Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) atstovai. Tribūnos Kauno, Vilniaus ir Klaipėdos arenose galėjo būti pilnesnės, tačiau lankomumą jau iš anksto lėmė kelios priežastys. Pirmiausia, dėl epidemiologinio saugumo sąlygų vėlavo bilietų pardavimo kampanija, startavome tik įpusėjus rugpjūčiui. Be to, suvaržymai dėl pandemijos gerokai apribojo svečių iš užsienio galimybes atvykti į mūsų šalį. Kita vertus, tikriausiai daugiau informacijos pristigo sportu mažiau besidominti mūsų bendruomenė, nors tie, kurie dažnai lankosi sporto renginiuose, nesiskundė", – svarstė "Kauno dienos" studijoje viešėjęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.


Pusfinalis

Argentina–Brazilija 2:1 (2:1). Kaunas, "Žalgirio" arena, 3 349 žiūrovai. Įvarčiai: 11 min. C.Vaporaki (1:0), 13 min. C.Borruto (2:0), 17 min. Ferrao (2:1).

Portugalija–Kazachstanas 4:3 (0:0, 1:1, pratęsimas 2:2, baudiniai 4:3). Kaunas, "Žalgirio" arena, 2 052 žiūrovai. Įvarčiai: 23 min. Pany (1:0), 40 min. D.Nurgožinas (1:1), 42 min. Douglasas (1:2), 49 min. B.Coelho (2:2). Baudinius realizavo B.Coelho, Andre, Ricardinho, T.Brito (visi – Portugalija) ir D.Tursagulovas, L.Higuita, A.Akbalikovas (visi – Kazachstanas), nerealizavo Pany (Portugalija) ir Douglasas, A.Knaubas (abu – Kazachstanas).

Statistika

Rezultatyviausi žaidėjai: 8 įvarčiai – Ferrao (Brazilija), 6 įvarčiai – Pany (Portugalija) ir A.Fernandezas (Ispanija), 5 įvarčiai – A.Brandis (Argentina), Taynanas (Kazachstanas) ir I.Čiškala (Rusijos futbolo sąjunga).

Dešimt lankomiausių rungtynių: Lietuva–Kosta Rika (3 532 žiūrovai), Brazilija–Argentina (3 349), Gvatemala–Rusijos futbolo sąjunga (2 122), Portugalija–Kazachstanas (2 052), Lietuva–Kazachstanas (2 032), Portugalija–Marokas (1 860), Brazilija–Panama (1 643), Ispanija–Portugalija (1 629), Lietuva–Venesuela (1 534), Marokas–Brazilija (1 516).

Finalai

Mažasis finalas dėl 3-ios vietos: spalio 3 d. 18 val. Brazilija–Kazachstanas (Kaunas, "Žalgirio" arena).

Didysis finalas dėl 1-os vietos: spalio 3 d. 20 val. Argentina–Portugalija (Kaunas, "Žalgirio" arena).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių