Quantcast

Užsispyrę žemaičiai pavijo pagrindinius konkurentus

Įspūdingas Aleksejaus Zbuno įvartis ne tik nukalė pergalę Telšių "Džiugui" prieš "Šiaulių" ekipą, bet ir gali padėti žemaičiams išlikti "Optibet A lygoje". "Žinojom, kur važiuojame ir kas čia laukia, "Džiugui" reikia išgyventi, todėl jie kaunasi dėl kiekvieno taškelio", - pripažino "Šiaulių" vairininkas Mindaugas Čepas.

 

32 turo akistatoje Telšiuose "Džiugui" žūtbūt reikėjo pergalės ir telšiškiai ją pasiekė.

Žemaičiai į mūšį su šiauliečiais stojo pakilios nuotaikos, nes praėjusią savaitę įsirašė retą pergalę. Tiesa, lygos autsaiderė "Jonava" įveikta tik minimalia persvara - 1:0.

Iki pertraukos nė viena komanda neturėjo gerų progų įmušti, bet antrajame kėlinyje sukūrė ne vieną pavojingą momentą. 61 minutę šiauliečiai surengė gražią kombinaciją baudos aikštelėje, po kurios saugas D. Romanovskis atsidūrė puikioje pozicijoje smūgiui, bet nesėkmingai pataikė į kamuolį.

Po mažiau nei dešimties minučių „Džiugas“ surengė varžovų vartų šturmą, kuriame sėkmingas vartininko Gusto Baliutavičiaus žaidimas tik laikinai išgelbėjo Šiaulių komandą. Po kamuolio išmetimo iš užribio dešiniajame krašte O. Zbunas vienu lietimu įspūdingai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą ir išvedė telšiškius į priekį.

Vėliau žaidimo intensyvumas kiek aprimo. Šiauliečiai per pridėtą rungtynių laiką dar surengė kelis nesėkmingus aštresnius išpuolius, o šeimininkų gretose vos nepasižymėjo Aldairas Ferreira.

Pergalė „Džiugui“ (25 tšk.) leido susilyginti taškais su aštuntoje vietoje žengiančia Gargždų „Banga“. FA „Šiauliai“ (38 tšk.) žengia septinti.

"Šiauliečiai buvo puikiai organizuoti, bet mes nusiteikėme kaip finalui ir pelnytai laimėjome", - sakė "Džiugo" strategas Joao Pratesas.

"Futbolas susideda iš įvarčių, o mes neišnaudojome progų. Varžovams tai pavyko", - atsiduso "Šiaulių" vairininkas M.Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių