Quantcast

Septynių minučių atkarpa jauniesiems Lietuvos futbolininkams lėmė triuškinamą nesėkmę

  • Teksto dydis:

Atrankos į 2023 metų Europos čempionatą ketvirtojo turo rungtynėse Lietuvos vaikinų U21 rinktinė 0:3 pralaimėjo Rusijai bei patyrė trečiąją nesėkmę turnyre.

Visus tris įvarčius rusai įmušė antrojo kėlinio viduryje.

Nepaisant to, kad pačioje dvikovos pradžioje Rusijos rinktinė perėmė iniciatyvą į savo rankas, rimto pavojaus prie Kajaus Urbiečio vartų nebuvo. Išskirti galima nebent kampinius prie mūsiškių vartų, po kurių neretai į mūsų vartus būdavo atliekami smūgiai.

Aikštės viduryje Karolis Uzėla ir Matas Ramanauskas laimėdavo praktiškai visas dvikovas, o tai lietuviams per visą pirmąją susitikimo pusę leido su kamuoliu praleisti dar daugiau nei varžovams. Tiesa, rimto pavojaus prie Rusijos rinktinės vartų sukurta taip pat nebuvo.

Antrajame kėlinyje lietuviai pradėjo panikuoti ir rusai netrukus perėmė iniciatyvą. Vis tik Mariaus Stankevičiaus treniruojami gynėjai dirbo nepriekaištingai, tad jokių kalbų apie bręstantį įvartį nebuvo.

Deja, lietuviai pirmąjį įvartį varžovams padovanojo patys. Po itin šiurkščios mūsiškių klaidos, Konstantinas Tiukavinas pabėgo vienas prieš K. Urbietį bei pasiuntė kamuolį į vartus. Tai buvo nokdaunas, po kurio atsitiesti mūsų komanda, deja, taip ir nesugebėjo.

Prabėgus vos trims minutėms, dar šiurkštesnė mūsiškių klaida rusams suteikė dviejų įvarčių persvarą. Nespėję išmušti kamuolio toliau nuo savųjų vartų, komandos draugai K. Uzėlą privertė atmesti kamuolį K. Urbiečiui, pastarasis nepataikė į kamuolį ir rezultatas tapo 2:0.

Kol lietuviai dar tūpėjo nokdaune, rusai įmušė ir trečiąjį įvartį. Po atakos dešiniuoju kraštu ir perdavimo į vartų aikštelę, K. Tiukavinas įformino dublį bei, iš esmės, garantavo savo komandai pergalę.

Per ketverias rungtynes Lietuvos U-21 rinktinė su trimis taškais grupėje dalinasi ketvirtą – šeštą vietas. Artimiausias rungtynes M.Stankevičiaus auklėtiniai lapkričio 12 žais Šiaurės Airijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių