Quantcast

Sensacija buvo arti: Vengrija vos neišspyrė Vokietijos

  • Teksto dydis:

Vokietijos rinktinei užteko nepralaimėti paskutiniųjų F grupės rungtynių, tačiau Joachimo Lowo auklėtiniai buvo per plauką nuo katastrofos. Ilgą laiką atsilikinėjusi Vokietija galiausiai išsigelbėjo – 2:2 sužaidė su Vengrija ir žengė į aštuntfinalį.

Pralaimėjimas būtų reiškęs Europos čempionato pabaigą vokiečiams. Lygiosios netiko Vengrijai – jai čempionatas baigėsi.

Sužaista  Pergalės  Lygiosios  Pralaimėjimai  Įvarčių santykis  Taškai

Prancūzija*  3  1  2  0  1  5

Vokietija*  3  1  1  1  1  4

Portugalija*  3  1  1  1  1  4

Vengrija  3  0  2  1  -3  2

Pliaupė kaip iš kibiro Miunchene trečiadienio vakarą, kur Europos futbolo milžinė Vokietija priėmė visišką grupės autsaiderę Vengriją, bet iš prancūzų taškų jau atėmę svečiai dovanų dalinti nesiruošė.

Anaiptol, dovanėlę pasiuntė vengrai į Manuelio Neuerio vartus 12-ąją minutę, kai Adamas Szalai greitos atakos metu sulaukė aukšto perdavimo ir galva smūgiavo tiksliai.

Laikas bėgo, Vokietija gulė ant varžovų vartų, pataikė kartą ir į skersinį, tačiau į pertrauką išžygiavo vokiečiai atsilikdami.

Puikiai laikėsi Vengrija ir antrojo kėlinio pradžioje, tačiau labai nesėkmingai vartus 64-ąją minutę paliko Peteris Gulacsi, Matsas Hummelsas perdavė kamuolį link vartų, o Kai’us Havertzas mušė lengvą įvartį.

Vis tik vengrai vėl pasiuntė savo sirgalius į ekstazę po kelių akimirkų. Jau 66-ąją minutę Andrasas Schaferis išniro priešais vartus pirmas ir mušė tiksliai galva bei vėl išvedė į priekį Vengriją.

Galiausiai savo Vokietija pasiekė. Leonas Goretzka 84-ąją minutę surado kamuolį baudos aikštelėje ir galingu smūgiu pasiuntė jį į tinklą.

Vengrija dar bandė gelbėtis, tačiau nieko pavojingo sukurti nesugebėjo. Pritrūko ir meistriškumo, ir jėgų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių