Quantcast

Šalies salės futbolo lyderiai atsisveikino su vartininku iš Brazilijos

Šio sezono pradžioje Kauno salės futbolo klubą „Vytis“ papildė penki legionieriai iš Brazilijos. Iš komandą į lyderio pozicijas pakylėjusio brazilų kvinteto po šio šeštadienio šalies salės futbolo A lygos rungtynių su Mažeikių VIP ekipa, Kauno komandoje jų lieka keturi – vienas brazilas palieka „Vytį“ ir kelia sparnus atgal į tėvynę.

Visose Lietuvos 2016-17 metų salės futbolo A lygos čempionato rungtynėse Kauno komandos spalvas gynęs 21 metų vartininkas Abneris Targino pasirašė sutartį su Brazilijos elitinės salės futbolo lygos – LNF (Liga Nacional de Futsal) klubu CAD „Poker“ iš Gvarapuavos.

Paskutinių rungtynių Kaune pradžioje A.Targino vos negavo dešinės rankos pirštų traumos, kai bandė pagauti iš arti varžovų spirtą kamuolį. Tačiau jau netrukus po skausmingo kontakto brazilas tęsė rungtynes. Dvikovą su Mažeikių VIP „Vytis“ baigė triuškinančia pergale 9:2.

Po rungtynių komandos draugai surengė improvizuotą trumpą atsisveikinimo ceremoniją išvykstančiam legionieriui. Po to, kai tradiciškai sudėję krūvon rankas šūktelėjo „Vytis“, draugai griebė Abnerį ant rankų ir ėmė mėtyti aukštyn. Po to visi stojo komandinei nuotraukai, o nusifotografavę kartu daugelis panoro įsiamžinti su išvykstančiu komandos draugu iš Brazilijos dar ir asmeniškai.

Brazilas prisipažino, kad Lietuvoje jam labai patiko ir išvyksta tik dėl naujų karjeros galimybių.

„Visi vaikinai labai draugiški, paslaugūs. Iš karto radome bendrą kalbą ir mūsų komanda buvo tarsi didelė šeima. Man tai buvo puiki patirtis – turėjau galimybę žaisti Europoje, Lietuvoje, susipažinti su kitokia kultūra, kitokiu salės futbolu. Prieš vykdamas į Lietuvą tikėjausi labai žemo lygio čempionato, tačiau įsitikinau, jog lygis yra geresnis negu maniau“, – prieš kelias dienas iki atsisveikinimo rungtynių A.Targino buvo cituojamas salės futbolo klubo „Vytis“ paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“.

Apie naująją komandą Brazilijoje Abneris sakė: „Labai noriu su komanda vieną dieną tapti Brazilijos čempionu ir prisidėti prie komandos pergalių. Na, o mano svajonė yra vieną dieną sulaukti kvietimo į Brazilijos rinktinę. To ir sieksiu.“

CAD „Poker“ 2016 metų Brazilijos salės futbolo reguliariajame čempionato etape užėmė 15 vietą, o atkrentamosiose varžybose aštuntfinalyje atkaklioje kovoje du kartus pralaimėjo (abu – 1:2) būsimajam pusfinalininkui – „Copagril Faville“ klubui.

Brazilijos LNF pirmenybės baigėsi gruodžio mėnesį. Jose dalyvavo 19 komandų. Dabar brazilų klubai rengiasi naujam čempionatui.

Keturiese „Vyčio“ brazilai liks neilgai. Pasak Kauno klubo vadovo Dariaus Gurskio, trečiadienį iš Brazilijos atskrenda kitas vartininkas, iš kurio tikimasi, ne mažiau sėkmingo žaidimo, nei Lietuvos pirmenybėse demonstravo A.Targino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių