Quantcast

Rusijos futbolo žvaigždės bus paleistos iš kalėjimo lygtinai

  • Teksto dydis:

Du Rusijos nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjai bus paleisti lygtinai, atlikę dalį jiems už muštynes skirtos laisvės atėmimo bausmės, penktadienį nusprendė teismas.

Sankt Peterburgo „Zenit“ puolėjas Aleksandras Kokorinas ir Krasnodaro klubo saugas Pavelas Mamajevas buvo suimti praėjusį spalį už tai, kad vieno Maskvos viešbučio parkavimo aikštelėje užpuolė Rusijos prekybos ministerijos pareigūną, o kavinėje – automobilių dizainerį.

Gegužės mėnesį teismas A. Kokorinui skyrė pusantrų metų, o P. Mamajevui – vienų metų ir penkių mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Bausmės laikas abiem buvo sutrumpintas, atsižvelgus į laiką, praleistą nelaisvėje iki teismo.

Vakarinės Belgorodo srities rajono teismas nusprendė, kad „pataisos tikslais jiems nereikia atlikti visos teismo skirtos bausmės“.

Teismo pranešime dėl sprendimo paleisti minėtus sportininkus ir A. Kokorino brolį Kirilą sakoma, kad įkalinimo įstaigoje jie elgėsi gerai.

„Jie nepažeidė sulaikymo režimo ir neturi drausminių nuobaudų, – nurodoma pranešime.  – Atlikdami bausmę visi trys dirbo kolonijos siuvykloje.“

A. Kokorino ir P. Mamajevo teismas Rusijos žiniasklaidai buvo sensacija.

Sportininkai jau anksčiau visuomenėje išgarsėjo savo nedrausmingu elgesiu viešumoje. 2016-aisiais pasirodė viename Monte Karlo naktiniame klube nufilmuotas vaizdo įrašas iš P. Mamajevo ir A. Kokorino audringo pasilinksminimo, per kurį sportininkai esą išleido 258 tūkst. eurų. Šios išgertuvės buvo surengtos po 2016-ųjų Europos futbolo čempionato, kuriame Rusija patyrė fiasko.

Rusijos kalėjimų tarnyba, dažnai kritikuojama dėl netinkamo jos pareigūnų elgesio su kaliniais, pasinaudojo sportininkų suėmimu, kad pataisytų savo įvaizdį visuomenės akyse. Tarp virtinės kaip reta teigiamų pranešimų vienas buvo apie tai, kaip prieš teismą sulaikytas P. Mamajevas žaidžia futbolą pasivaikščiojimų kieme Valentino dieną.

Jeigu prokurorai neapskųs teismo sprendimo, futbolininkai į laisvę išeis rugsėjo 17 dieną. Teismas sakė, kad prokuratūra pritarė jų lygtiniam paleidimui.

A. Kokorinas šiuo metu neturi sutarties su jokiu sporto klubu, nors „Zenit“ neatmeta galimybės, kad pasirašys naują sutartį su šiuo sportininku. Tuo metu Krasnodaro futbolo klubas bando nutraukti savo kontraktą su P. Mamajevu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nerijus

Nerijus portretas
Tai butinai reikejo laikyti sulaikytus, negalejo namu aresta paskirti. Nors pareigunai geriau zino, kaip geriau.

viciok

viciok portretas
Vot takije dela
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių