Quantcast

Rūpinsis ne vien didžiuoju futbolu

  • Teksto dydis:

"Mūsų ilgalaikis tikslas – gerinti infrastruktūrą", – pabrėžė naujasis Kauno apskrities futbolo federacijos (KAFF) prezidentas Dainius Šumauskas. 

Per rinkimus už D.Šumauską balsavo dvylika KAFF narių, Laimis Bičkauskas surinko 7 balsus, Audrius Markevičius – 4.

Kauno rajono "Hegelmann Litauen" klubo vadovas pakeitė nuo 2019-ųjų sausio KAFF vadovavusį Romą Pikčilingį. D.Šumauskas taip pat tapo ir Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vykdomojo komiteto (VK) nariu.

Pasak D.Šumausko, jam jau dirbant KAFF valdyboje pavyko įtraukti į futbolą pačius mažiausius bendruomenės narius, tad tikisi, kad tai daryti seksis ir toliau.

Įkūrėme Kauno vaikų darželių futbolo lygą. Ji sulaukė didelio dėmesio, būdavo, kad nepajėgdavome priimti į varžybas visų norinčiųjų.

"Yra LFF strategija, kuria remiasi visos asociacijos ir apskričių federacijos. Matėme tam tikrų vaikų futbolo spragų, tad pradėjome organizuoti jiems didelius turnyrus. Pavyko savo lėšomis įkurti Kauno vaikų darželių futbolo lygą, pačius mažiausiuosius pritraukti į futbolą. Iniciatyva pasiteisino, sulaukė didelio dėmesio, būdavo, kad nepajėgdavome priimti į varžybas visų norinčiųjų. Planuojame ateityje šią lygą plėsti", – kalbėjo KAFF prezidentas.

D.Šumauskas pabrėžė sieksiąs pagerinti futbolo infrastruktūrą Kauno apskrityje.

"Didžiausi ateities planai – reikiamų standartinių matmenų Karmėlavos stadionas, uždaras futbolo maniežas Kauno rajone ir Raudondvario stadiono rekonstrukcija", – įvardijo užmojus KAFF vadovas.

Be to, ketinama išplėsti Kauno apskrities (3-ios lygos) čempionatą ir salės futbolo žiemos pirmenybes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Užpelkis

Užpelkis portretas
Tušti plepalai, kaip įprasta pastaruosius 30 metų. Darželinukų futbolas ir stadionas Raudondvaryje. Kas jame žais ? Kiškiai ? Lietuva reitinge žemiau kariaujančios Sirijos, o jie peza apie eilinę "stroike" ir pinigų įsisavinimą. Iš esmės yra dvi problemos Lietuvos futbole: profesionalių fitbolininkų rengimo sistemos nebuvimas ir mažiau turtingų vaikų negalėjimas siekti futbolininko karjeros, nes viskas mokama. Tarybiniais laikais Panevėžio sporto internato treneriai kiekvieną kaimo mokyklą aplankydavo talentų ieškodami. Dabar verkti norisi žiūrint tokias rungtynes kaip Lietuva - Italija. Mes esam laukiniai futbolo pasaulyje.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių