Quantcast

Rezultatyvioje dvikovoje „Atlantas“ nusileido „Liepaja“ ekipai

Naudodamiesi rinktinių pertrauka, Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai sužaidė kontorlines rungtynes Latvijoje prieš „Liepaja“ ekipą. Uostamiesčio ekipa nusileido aikštės šeimininkams rezultatu 4:3 (2:1).

Dvikovą kiek aktyviau pradėjo uostamiesčio ekipa, o jau 4-ąją dvikovos minutę šansą pelnyti įvartį turėjo B. B. Calebas, kuris po Vytauto Lukšos perdavimo smūgiavo į vartus, tačiau savo vietoje buvo varžovų vartininkas.

Po keletos minučių šansą turėjo ir Darvydas Šernas, kuris baudos aikštelės prieigose susitvarkė su varžovų gynėjais, tačiau smūgis iš maždaug vienuolikos metrų skriejo virš vartų.

Sužaidus dešimt minučių, pirmąją pavojingą progą sukūrė ir aikštės šeimininkai – po perdavimo iš dešinio krašto „Liepaja“ futbolininkas smūgiavo galva, tačiau netiksliai.

Po varžovų atakos atkuto ir svečiai – vos per keletą minučių galimybes pasižymėti turėjo aktyviai žaidę V. Lukša ir D. Šernas, tačiau abiejų futbolininkų smūgius atrėmė varžovų vartininkas.

Sužaidus dvidešimt minučių krito pirmasis rungtynių įvartis. „Atlanto“ gyėnajms suklydus, aikštės šeimininkai perėmė kamuolį ir iš baudos aikštelės prieigų pažeme pasiuntė jį į baudos aikštelę, kur perdavimą uždarė Liepojos futbolininkas.

Po praleisto įvarčio aktyviau žaisti pradėjo klaipėdiečiai – kelis kartus pavojingai smūgiavo B. B. Calebas, o 30-ąją minutę pastangos davė vaisių. D. Šernas perėmė kamuolį iš varžovų gynėjų, įsiveržė į baudos aikštelę, pritraukė prie savęs kelis gynėjus ir atidavė kamuolį laisvam perdavimo laukusiam B. B. Calebui, kuriam beliko tik pasiųsti kamuolį į vartus.

Kėliniui artėjant prie pabaigos, žaidimas išsilygino – abi komandos ieškojo progų pasižymėti, tačiau nieko pavojingesnio nesukūrė. Tik 45-ąją minutę Liepojos ekipai pavyko pasižymėti antrąjį kartą – po „Atlanto“ gynėjų klaidos perėmę kamuolį visai greta baudos aikštelės iš maždaug šešiolikos metrų pasiuntė jį į vartus.

Antrąjį kėlinį aktyviau pradėjo klaipėdiečiai – varžovų gynybą draskė aikštėje pasirodę Tadas Labukas ir Titas Vitukynas, tačiau įvarčiais pasižymėjo aikštės šeimininkai. Vos per keletą akimirkų – 58-ąją ir 60-ąją minutėmis – kamuolys du kartus atsidūrė atlantiečių vartuose.

Po šalto dušo klaipėdiečiai pradėjo spausti varžovus ir bandė švelninti rezultatą – progų turėjo T. Labukas, bet jo smūgį atrėmė antrame kėlinyje į Liepojos vartus stojęs Krišjanis Zviedris. Tačiau pastangos galiausiai davė vaisių – 79-ąją minutę kamuolį į vartus pasiuntė T. Vitukynas.

Atlantiečių pajėgos puolime vis labiau gausėjo – į atakas jungėsi ir vidurio gynėjas Dimitaras Petkovas, kuris 83-ąją dvikovos minutę atsidūrė baudos aikštelėje, o varžovų gynėjai neleistinai jį nugriovė. Teisėjas skyrė 11 metrų baudinį, kurį sėkmingai realizavo T. Labukas.

Per likusias minutes atlantiečiai dar bandė spausti varžovus, tačiau išlyginti rezultato nepavyko. 


Šiame straipsnyje: AtlantasfutbolasLiepaja

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių