Quantcast

Prieš Kauno derbį – nauji veidai

Iki Lietuvos futbolo sezono lieka vos kelios savaitės, tad A lygos klubai laiko veltu nešvaisto, o intensyviai rengia repeticijas. Šeštadienį Vilijampolės pripučiamame manieže laukia įdomus Kauno komandų derbis – tarpusavyje pasigalynės „Kauno Žalgiris“ ir Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ ekipos.

Žalgiriečiai, pernai A lygoje perrašė klubo istoriją užimdami trečiąją vietą. Tačiau žiemos repeticijos bronzos medalininkams klostosi permainingai. Pastarajame kontroliniame mače kauniečius jų aikštėje net 5:0 nušlavė „Panevėžio“ ekipa. Tiesa, su LFF taurės laimėtojais žalgiriečiai žaidė toli gražu ne pajėgiausios sudėties, tad turi nemažai rezervų. Tuo tarpu panevėžiečiai, kuriuos treniruoja buvęs Kauno „Stumbro“ ir Vilniaus „Žalgirio“ strategas Joao Martinsas, rytoj egzaminuos pirmosios lygos FA „Šiauliai“ klubą.

A lygos naujokė Kauno rajono „Hegelmann Litauen“ kontrolinėse repeticijose demonstruoja gerus rezultatus, vieno ko vertos dvi kauniečių akistatos su šalies vicečempione Marijampolės „Sūduva“, kurių vieną jie laimėjo, kitą baigė lygiosiomis. Kauno derbį „Hegelmann Litauen“ pasitinka pastiprinęs savo gretas. Prie mėlynai baltų ekipos prisijungė puolėjų treneris Andrius Velička ir 26 metų gynėjas Lukas Čerkauskas, pernai atstovavęs „Panevėžiui“, o prieš tai vilkėjęs pirmosios lygos Alytaus „Dainava“ klubo, Kauno „Stumbro“ bei Panevėžio „Ekrano“ marškinėliais.

„Jaučiuosi puikiai, tiek miestas, tiek komandoje esantys lietuviai man gerai pažįstami. Su dauguma iš jų man yra tekę rungtyniauti ir anksčiau“, – pasakojo prie mėlynai baltų prisijungęs krašto gynėjas iš Panevėžio.

„Iš to, ką matau treniruotėse ir rungtynėse, kokia klube darbo etika ir atsidavimas bei noras – nė kiek neabejoju, kad A lygoje būsime konkurencingi ir net stipriausios šalies komandos turės skaitytis su mumis.

Norėčiau, kad visi išliktume sveiki ir svarbiausia kantrybės tiek mums, tiek ir sirgaliams ateinančiame sezone“, – sakė L. Čerkauskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių