Quantcast

Po sugrįžimo klupo visi lyderiai

Viena nedaugelio po pertraukos kovas jau atnaujinusių Europos lygų – Vokietijos antroji bundeslyga iškart pažėrė netikėtų rezultatų. Pirmenybėse, kuriose yra žaidęs gausus būrys lietuvių, šį sezoną nėra lietuviškų pavardžių, nors dar visai neseniai čia jėgas bandė puolėjas Lukas Spalvis ir saugas Arvydas Novikovas.

Šiemet čempionate tvirtai pirmaujanti Bylefeldo „Arminia“ sekmadienį savo aikštėje nesugebėjo įveikti (1:1) VfL „Osnabruck“ ekipos, kuri rikiuojasi tik 13-oje pozicijoje. Pergalę favoritai, pirmavę nuo 17-osios min., prarado jau per pridėtą rungtynių laiką, kai 4-tą pridėtą min. pasižymėjo puolėjas Marcosas Alvarezas. Nepaisant nesėkmės, „Arminia“ su 52 taškais per 26 mačus įtikinamai lenkia artimiausius persekiotojus.

Antroje vietoje žygiuojantis „Hamburger SV“, kurio istorijoje viena ryškių žvaigždžių buvo ir kaunietis Valdas Ivanauskas, pasidalino po tašką (2:2) su „Greuther Furth“ klubu, kurio marškinėliais prieš daugelį metų vilkėjo Lietuvos rinktinės puolėjas Valdas Trakys. Hamburgo ekipa svečiuose pirmavo iki pat 94-osios min., kai šeimininkams (37 taškai, 5-oji vieta) lygiąsias išplėšė puolėjas iš Norvegijos Havardas Nielsenas. „Hamburger SV“ su 45 taškais galėjo prarasti antrąją poziciją, tačiau dar apmaudžiau suklupo tiek pat taškų turintis kitas istorinis klubas „Stuttgart“.

Iš aukščiausios lygos į žemesnį divizioną pernai iškritęs Štutgarto kolektyvas, sekmadienį sensacingai nusieldo (1:2) kukliai „Wehen“ ekipai. Viena lygos autsaiderių namuose pergalingą įvartį pasiekė po 11 m baudinio jau 7-ąją teisėjo kompensuotą min. Įdomu, kad pirmajame rate „Wehen“ Štutgarto klubą nuskriaudė tokiu pat rezultatu. Nepaisant skambių pergalių ši ekipa žengia tik 16-tą ir balansuoja ant iškritimo į trečiąją lygą ribos. Su 28 taškais „Wehen“ vos tašku lenkia „Karlsruher“ ir keturiais – autsaiderę Drezdeno „Dynamo“. Tiesa, pastaroji Rytų Vokietijos regiono komanda turi vieną mačą atsargoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių