Quantcast

Iš pelenų prisikėlęs klubas stebina favoritus

"Didžiuojuosi vyrais, kurie kovėsi iš paskutiniųjų. Kai kuriems jų tai buvo saldžiausia karjeros pergalė", – trynė rankomis Marius Kiltinavičius. Kauniečio treniruojamas Kėdainių "Nevėžis" užvakar sukūrė kol kas vieną didžiausių LKL sezono sensacijų.

Kėdainiečiai, pernai didžiąją šalies čempionato dalį vilkęsi turnyro dugne, šeštadienį savo aikštėje 75:68 patiesė vieną turnyro favoritų – Klaipėdos "Neptūną". Vasarą ant bankroto ribos balansavusiam ir naujų savininkų išgelbėtam "Nevėžio" klubui tik paskutinę akimirką pavyko įšokti į LKL traukinį. Tačiau atrodo, kad finansiniai iššūkiai ir skubota komplektacija komandai kojos nepakišo.

Kėdainių krepšininkai pasiekė jau antrą skambų laimėjimą savo aikštėje. Prieš tai jie 91:68 sutriuškino kitą pretendentą į LKL medalius – Panevėžio "Lietkabelį".

Šeštadienio akistatoje su "Neptūnu" kėdainiečių šansai buvo vertinami itin menkai, nes jiems negalėjo padėti traumą patyręs vienas rezultatyviausių žaidėjų Georgiosas Kalaitzakis. Tačiau graiką tinkamai pavadavo jo brolis Panagiotis Kalaitzakis, pelnęs 13 taškų, bei kitas legionierius Viny Okouo. 214 cm ūgio afrikietis sužaidė geriausias savo karjeros Lietuvoje rungtynes, pelnydamas 19 taškų bei atkovodamas 11 atkovotų kamuolių. Jo sąskaitoje – 24 naudingumo balai. Panašų indėlį įdėjo ir įžaidėjas Laurynas Beliauskas. Šis klaipėdietis "Neptūno" marškinėliais vilkėjo net penkerius metus ir buvo laikomas vienu perspektyviausiu regiono krepšininkų, tačiau prieš sezoną klubui tapo nebereikalingas ir persikėlė į Kėdainius. Jis į buvusių bendražygių krepšį įmetė 17 taškų, atliko 8 rezultatyvius perdavimus ir surinko 19 naudingumo balų.

Šie du krepšininkai ir nulėmė mačo likimą. Paskutiniame kėlinyje klaipėdiečiai buvo sugebėję išsiveržti į priekį (58:56), tačiau sėkmingai žaidę L.Beliauskas ir V.Okouo terorizavo uostamiesčio komandą ir netrukus kėdainiečiai vėl turėjo persvarą (61:58). Netrukus tas pats L.Beliauskas šovė tritaškį, V.Okouo pelnė taškus iš po krepšio ir "Nevėžis" galutinai perėmė mačo kontrolę (71:66). Uostamiesčio komandos neišgelbėjo 17 taškų surinkęs Kauno "Žalgiriui" priklausantis puolėjas Gytis Masiulis, 13 – Tadas Sedekerskis, 11 – Deividas Gailius.

Po šio laimėjimo kėdainiečiai (2 pergalės ir 4 pralaimėjimai) pavijo "Neptūną" LKL lentelėje ir dalinasi 6–8 vietomis. Tai buvo jau ketvirtasis Klaipėdos komandos pralaimėjimas iš eilės.


Šiame straipsnyje: futbolasNevėžisNeptūnas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
NEPTUNAS BUVO TUSCIAS O TAS NEVEZIS TRINSIS GALE.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių