Quantcast

Pele mauzoliejus Brazilijoje atveriamas visuomenei

  • Teksto dydis:

Brazilijos futbolo legendos Pele auksiniam karstui pastatytas mauzoliejus pirmadienį buvo atidarytas lankytojams.

Antrajame vertikalių kapinių Santose, esančiame netoli San Paulo, aukšte įrengtame mauzoliejuje lankytojus pasitinka dvi auksinės Pele statulos, ant grindų – dirbtinė žolė, ant sienų – stadiono sirgalių atvaizdai ir įrašyti nesibaigiantys rinktinės gerbėjų palaikymo šūksniai, tarsi Pele vis dar žaistų. Virš triskart pasaulio futbolo čempionato čempiono karsto įrengtas mėlyną dangų vaizduojantis lopinėlis.

Pele buvo palaidotas čia sausio 3 dieną, praėjus penkioms dienoms po to, kai būdamas 82 metų mirė nuo storosios žarnos vėžio.

„Tai su didele meile sukūrė žmonės, kurie jį pažinojo, gyveno kartu su juo. Jame atsispindi jo esmė“, – po nedidelės ceremonijos, kurioje dalyvavo šeimos nariai ir draugai, neslėpdamas emocijų sakė Edsonas Cholbi do Nascimento (Edsonas Čolbis du Nasimentu), vienas iš Pele sūnų.

Mauzoliejų įkurti suplanavo 2018 metais miręs kapinių savininkas Pepe Alstutas (Pepė Alstutas).

P. Alstutas tikėjosi, kad mauzoliejus bus devintame aukšte, iš kurio matysis „Santos“ klubo „Vila Belmiro“ stadionas, kuriame 18 metų žaidė Pele. Tačiau jo šeima palaidojo jį antrame aukšte, kad gerbėjams būtų lengviau prieiti.

„Aš drebu. Šios vietos energija yra nereali“, – sakė 42-ejų ekonomistė Erica Nascimento (Erika Nasimentu).

56-erių buvęs futbolininkas Roberto Milano (Robertas Milanas) taip pat buvo sujaudintas.

„Jis yra mano gyvenimo dalis, – sakė R. Milano. – Kai mes augame, turime sekti geriausiais pavyzdžiais. Galbūt jis buvo didžiausias iš visų šių sektinų pavyzdžių.“

Mauzoliejuje norintys apsilankyti gerbėjai turi rezervuoti laiką „Memorial cemetery“ interneto svetainėje.

Pele sužibėjo būdamas 15 metų, kai pradėjo profesionaliai žaisti „Santos“ komandoje.

Būdamas vos 17 metų, 1958-aisiais, jis padėjo Brazilijai laimėti pirmąjį pasaulio čempionatą.

Po to pasaulio taurės titulus su Brazilijos rinktine jis iškovojo 1962 ir 1970 metais. Pastarasis čempionatas buvo jo karjeros viršūnė, jam žaidus, daugelio nuomone, geriausioje visų laikų komandoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių