Quantcast

Pavyzdys Lietuvai – už sutartas rungtynes atsidūrė teisme

Bene vienintelio Europoje savo varžybas tęsiančio Baltarusijos futbolo čempionato klubai minimi ne tik sporto rezultatų suvestinėse. Šalis tapo viena iš keleto, kurių futbolas pastaruoju metu linksniuojamas teisme.

Minsko miesto Maskvos rajono teisme prasidėjo bylos dėl rezultatų klastojimo nagrinėjimas. Pasak didžiausio Baltarusijos futbolo portalo „Pressball“, joje minimas futbolininkas iš Rusijos Dmitrijus Aidovas, galimai paėmęs 22 tūkst. JAV dolerių už pažadą surežisuoti nusikaltėliams reikiamą rezultatą. Tyrėjai surinko įkalčių dėl dviejų galimai sutartų „Gomel“ ekipos mačų. Abu juos Gomelio komanda pralaimėjo triuškinamai, pati neįmušdama nė karto. Pareigūnams užkliuvo rungtynės, vykusios dar 2018-aisiais. Pranešama, jog už pralaimėjimą 0:3 Borisovo BATE ekipai, D.Aidovas gavo 12 tūkst. dolerių, o po dviejų savaičių paėmė dar 10 tūkst. dolerių už 0:6 pralaimėtą akistatą su Bresto „Dinamo“.

Nors teisme minimas tik vienintelio D.Aidovo vardas, kol kas neužsimenama, ar rusas visą sumą pasiėmė sau. Įprastai sukčiai, siekdami surežisuoti rungtynes, paperka ne vieną, o bent tris keturis ekipos žaidėjus, nes vienas futbolininkas vargu ar gali nulemti viso mačo rezultatą. Viena vertus, papirkto žaidėjo klaidas gali kompensuoti kiti futbolininkai, pavyzdžiui, patys įmušdami įvarčių. Kita vertus, yra rizika, kad tyčia klystantis žaidėjas, gali būti tuoj pat pakeistas ir neatliks savo juodo darbo. Tad spėjama, jog D.Aidovas pinigais pasidalino su kitais bendrininkais, bet gali tapti atpirkimo ožiu. Pats rusas bvuo gana patyręs žaidėjas,nes iki atvykimo į Baltarusiją atstovavo Tulos „Arsenal“, Machačkalos „Anži“, „Nižnyj Novgorod“ ir Maskvos „Torpedo“ klubams.

Priklausomai nuo teismo sprendimo, sankcijų gali sulaukti ir daugiau „Gomel“ narių. Kol kas neužsimenama ir apie bausmes ir kyšį davusiems nusikaltėliams.

Įdomu, kad sutartomis rungtynėmis pernai buvo apkaltinti ir du Lietuvos A lygos klubai - "Palanga" ir Klaipėdos "Atlantas", tačiau skirtingai nei Baltarusijoje, skandalas teismo vis dar nepasiekė, o buvo apsiribota piniginėmis, drausminėmis bausmėmis ir čempionate jau finišavusių klubų diksvalifikacija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko tokio

Nieko tokio portretas
Buzas isvartys jei kas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių