Quantcast

Paplūdimio futbolo rinktinė rengiasi pasaulio čempionato atrankai

  • Teksto dydis:

Lietuvos paplūdimio futbolo rinktinė rengiasi liepos mėnesį vyksiančiai pasaulio čempionato atrankai. Naujojo trenerio Sahibo Mammadovo vadovaujama ekipa ateinančiomis dienomis sužais draugiškas rungtynes su Latvijos nacionaline komanda.

Kai praėjusiais metais Lietuvos paplūdimio rinktinė po trijų pralaimėjimų grįžo iš Euro Beach Soccer” turnyro Maskvoje, tuometinis treneris Nerijus Budraitis pažymėjo, kad komanda įgavo milžiniškos patirties, kuri turėtų padėti ateities kovoms.

Nuo to laiko dar nebuvo galimybės įsitikinti, kiek ta patirtis padės, tačiau jau šį savaitgalį tokia galimybė atsiras. Su nauju treneriu, su nauja administracija ir pakankamai stipriai pasikeitusia sudėtimi šią savaitę Lietuvos paplūdimio rinktinė susirinko į trečiąją stovyklą, kurią vainikuos dvejos draugiškos rungtynės su Latvija Prienuose.

„Nemėgstu žvalgytis atgal, todėl pasidžiaugsiu tuo, kad nuo pirmos stovyklos iki šios mūsų komanda gerokai pasikeitė. Į gerąją pusę, aišku. Jei ir toliau ji taip tobulės, viskas bus gerai. Žiūrint iš kitos pusės, tam, kad tobulėjimas vyktų ir toliau, reikia labai daug dirbti“, - sakė kovo mėnesį vyriausiuoju treneriu paskirtas azerbaidžanietis S. Mammadovas.

Pagal šių metų planavo paplūdimio rinktinė liepą vyks į Maskvą, kur vyks Europos zonos atranka į pasaulio čempionatą, o rugpjūtį laukia išvyką į Italijoje rengiamą Eurolygos turnyrą.

„Kol neištraukti burtai, tol apie Maskvą neturiu ką pasakyti, o kalbant apie Eurolygą, tikiu, kad ten galime nustebinti. Vengrija bus labai stiprus priešininkas, o Moldova ir Estija maždaug mūsų lygio. Svarbiausias metų startas mūsų laukia ten“, - pasakojo treneris.

Į šią stovyklą iškviesta dvylika žaidėjų: Simas Jankauskas, Audrius Plytnikas, Aleksandras Lebedevas, Paulius Giedraitis, Viktoras Bartosevičius, Aivaras Meškinis, Pavelas Smolkovas, Ramūnas Radavičius, Mantas Makutunovičius, Tomas Snapkauskas, Modestas Petrauskas ir Paulius Veineikis. 

„Būsime viena jauniausių abiejų turnyrų komanda, todėl turėtumėm išsiskirti galinga jėga. Be abejo, mums reikia kontrolinių rungtynių, todėl su Latvija turėsime dar daugiau galimybių įvertinti, ko esame verti. Šiaip, komandoje atmosfera labai gera, manau, kad visi būdami čia jaučia malonumą“, - pasakojo komandos senbuvis A.Meškinis.

– Kiek komanda jau spėjo pažinti trenerį? Ką apie jį galite pasakyti?

– Kai kurie žaidėjai jį žino iš seniau, kai kurie dar turi prie jo pratintis. Faktas tas, kad puikiai matosi, jog treneris matęs aukšto paplūdimio futbolo lygio, todėl pats gali parodyti, kaip reikia išpildyti užduotis, kurias pats užduoda. Be abejo, bandome pasisemti iš jo patirties ir bandysime ją perteikti aikštėje.

– Ko tikitės iš rungtynių su Latvija?

– Bus sunku. Kiek kartų su jais žaidėme, tiek kartų jie rodė gero lygio futbolą. Pagrindinis jų pranašumas – didesnė varžybinė patirtis. Mums šios rungtynės bus geras pasiruošimas Europos varžyboms. Be to, bus proga pažiūrėti, ko išmokome per pasiruošimą.

– Artėja Europos komandų atranka, Eurolygos turnyras. Kaip tame kontekste gali atrodyti Lietuva?

– Mūsų tikslas – pasirodyti kuo geriau ir pabandyti patekti į kitą etapą. Įdėjome daug darbo, todėl norisi matyti ir rezultatą. Tikrai nesame silpniausia komanda ir tai įrodysime tiek sau, tiek mūsų šaliai.

Rungtynės su Latvija vyks Prienų sporto centro paplūdimio aikštelėje (Pramonės g. 20) penktadienį 18:30 val. ir šeštadienį 14 val. Įėjimas į rungtynes - nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių