Quantcast

Pirmasis raundas portugalo nuotaikos nesugadino

Po mačo Joao Martinsas atrodė santūrus, nors jo diriguojamas „Panevėžys“ pralaimėjimu debiutavo UEFA Konferencijų lygos turnyre. Šeimininkai antrojo etapo pirmajame mūšyje savo aikštėje 0:1 nusileido Novi Sado „Vojvodinos“ ekipai.

„Jei prieš rungtynes mums būtų pasiūlę tokį rezultatą, nebūtume labai prieštaravę. Juk žinome, ką toks varžovas kaip „Vojvodina“ mums reiškia. Bet po mačo buvau nusivylęs: ne vaikinais, ne žaidimu, o rezultatu“, - aiškino portugalas.

„Žinau, kad futbolas būna neteisingas, bet manau, kad nusipelnėme įmušti ir laimėti“, - kalbėjo "Panevėžio" strategas.

Išties mačo pradžioje šeimininkai nedrebino kinkų. 10-ąją mačo minutę ilgai užsitęsusi jų ataka baigėsi tolimu Hugo Figueredo smūgiu, bet kamuolys praskriejo šalia „Vojvodinos“ vartų virpsto. Po keturių minučių Rafaelis Floro taip pat tolimu smūgiu patikrino svečių vartininko budrumą. Dar po trijų minučių po klastingo Elivelto šūvio svečių vartininkas Nikola Simičius krisdamas nukreipė kamuolį į kampinį. Arčiausiai tikslo pasižymėti panevėžiečiai buvo 33-ąją rungtynių minutę. Visiškai šalia savo baudos aikštelės „Vojvodinos“ žaidėjui pažeidus taisykles, mačo arbitras paskyrė baudos smūgį. Elivelto smūgiuotas kamuolys sudrebino svečių ekipos vartų konstrukciją.

Po pertraukos lemiama tapo 70-oji rungtynių minutė, kai „Vojvodinos“ komanda išsiveržė į priekį. N. Čovičius tiksliu smūgiu pasiuntė kamuolį į panevėžiečių vartus – 0:1. 74-ąją mačo minutę rezultatą galėjo išlyginti ką tik po keitimo aikštėje pasirodęs „Panevėžio“ naujokas Antonis Kapnidis, bet graiko smūgiuotą kamuolį atmušė tame epizode patikimai sužaidęs serbų klubo vartininkas.

Atsakomąsias rungtynes „Panevėžio“ ir „Vojvodinos“ komandos žais Novi Sado mieste liepos 29 dieną.

J. Martinso žodžiais, po pirmųjų rungtynių abi komandos gavo daugiau informacijos viena apie kitą, todėl atsakomoji kova bus dar įdomesnė.

„Europos turnyre atstovaujame ne tik save, klubą, bet ir miestą bei visą šalį. Manau, kad pirmojoje dalyje mes tai darėme deramai. Tikiuosi, laukia ne mažiau sėkminga antroji dalis. Bent jau nesijaučiame parodę visą savo potencialą“, - sakė J. Martinsas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Panevėžio sporto internatas

Panevėžio sporto internatas portretas
Keturi lietuviai komandoje. Kam reikalingas toks klubas ? Kad miesto biudžeto pinigus tratintu ? Nebent. O ką veikia vietinės futbolo mokyklos, skambiais "akademijų" vardais ? Irgi pinigus tratina ? Ar yra kažkokia atskaitomybė, kažkokie tikslai ? Ar nieko nėra - tik kažkokia parodija pavadinimu "Lietuvos futbolas".

Nu nezinau

Nu nezinau portretas
Zaide namuose...tai kad komandoje tik pora lietuviu
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių