Quantcast

„Panevėžys“ namuose nesugebėjo įveikti „Dainavos“

  • Teksto dydis:

„Optibet A lygos“ 30-ajame ture „Panevėžys“ namuose nesugebėjo susitvarkyti su čempionato naujokės Alytaus „Dainavos“ pasipriešinimu. Daug pavojingų epizodų padovanojusios rungtynės baigėsi lygiosiomis 0:0.

Per pirmąsias 20 minučių abi komandos turėjo savų progų. „Dainavos“ gretose pastebimiausias buvo Saidas Hamuličius, kuris kontratakoje įveikė vartininką, bet pataikė į virpstą. Tuo tarpu šeimininkai galėjo išsiveržti į priekį, bet ambicingus smūgius atlikusiems Jorge Eliasui ir Ernestui Veliuliui baudos aikštelėje pritrūko tikslumo.

„Panevėžys“ daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau jiems stigo kokybės paskutiniajame aikštės trečdalyje. „Dainava“, nors ir žaidė antruoju numeriu, ne kartą paspausdavo varžovus ir dažniausiai orientavosi į galimybes kontratakose.

Kėlinio pabaigoje panevėžiečiai taip pat sudrebino vartų konstrukciją. 41 minutę patogioje pozicijoje buvęs Jeffrey Sarpongas baudos aikštelėje pataikė į dešinį virpstą. Kitame aikštės gale labai arti įvarčio ir vėl buvo S. Hamuličius, kuris po pakelto kampinio galva smūgiavo kamuolį vos keli centimetrai šalia virpsto.

Po pertraukos vaizdas aikštėje nesikeitė. Pliaupiant stipriam lietui, „Panevėžys“ turėjo kamuolio kontrolę, bet regzti produktyvias atakas nesisekė. Visgi nuo 81 minutės jie įgavo kiekybinį pranašumą – teisėjas Jurijus Paškovskis už pražangą nutraukiant varžovų kontrataką parodė raudoną kortelę svečių gynėjui Linui Klimavičiui.

Šeimininkų gretose per likusį laiką bandė šturmuoti dzūkų vartus. Savo progas pasižymėti turėjo S. Vazquezas ir A. Kapnidis, tačiau jų bandymai nepasiekė tikslo.

Po lygiųjų „Panevėžys“ su 50 taškų žengia trečioje vietoje. „Dainava“ (26 tšk.) rikiuojasi aštunti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių