Quantcast

„Panevėžyje“ – pirmasis futbolininkas iš Juodkalnijos

  • Teksto dydis:

„Panevėžio“ futbolo klubas pasiekė susitarimą su 26-erių kairiojo krašto gynėju iš Juodkalnijos. Aukštaitijos sostinės komandą papildė Mitaras Čukovičius, su kuriuo sudaryta dvejų metų sutartis.

M. Čukovičius 2013–2017 metais rungtyniavo gimtosios šalies „Igalo“, Petrovaco OFK ir Cetinės „Lovčen“ ekipose bei vėliau persikėlė į kaimyninę Serbiją. Novi Sado „Proleter“ komandos gretose juodkalnietis tapo antros pagal pajėgumą lygos nugalėtoju, debiutavo Serbijos čempionate ir 2019-aisiais sustiprino Kruševaco „Napredak“ ekipą, kurioje rungtyniavo iki šiol.

Šiame Serbijos čempionato sezone M. Čukovičius sužaidė 15 rungtynių bei pelnė 1 įvartį. Tai – pirmasis juodkalnietis „Panevėžio“ klube.

„Girdėjau, kad klubas siekia aukštumų ir jam labai gerai sekasi link jų žengti. Pirmą kartą apie „Panevėžį“ išgirdau, kai komanda žaidė prieš „Vojvodina“ klubą iš Serbijos ir buvau maloniai nustebintas, koks žaidimas tada buvo pademonstruotas. Klubas bei treneris pasirodė kaip tikri profesionalai ir tai taip pat paskatino mane prisijungti.

Dėl tos pačios kalbos žaisti Serbijos čempionate nebuvo sudėtinga, tačiau manau, kad Panevėžyje greitai adaptuosiuosi. Turėjau priimti greitą sprendimą ir džiaugiuosi, kad tą padariau. Savo karjeroje norėjau kažko naujo.

Mano tikslai – žaisti kaip tik įmanoma geriau, atiduoti viską, ką galiu ir būti su komanda aukščiausiose turnyro lentelės vietose“, – fk-panevezys.lt svetainei kalbėjo „Panevėžio“ naujokas.

Klubo direktorius Bronius Vaitiekūnas pasidžiaugė gynėjo prisijungimu ir tuo, jog ekipa gerai vertinama Serbijoje.

„Ieškojome pamainos Hugo Figueredo ir pasisekė pasikviesti žaidėją, kuris nuolat rungtyniavo Serbijos čempionato pirmojo penketo komandoje bei sutiko atvykti į Lietuvą. Treneris įžvelgė tai, kas jam imponavo pagal žaidimo stilių ir mato jį kaip vieną iš lyderių.

Klubo įvaizdžio prasme nemažai įtakos turėjo rungtynės su „Vojvodina“. Buvome Serbijoje, suradome partnerių ir pradėjome bendradarbiauti su tos šalies agentais. Atradome kokybišką žaidėją ir manau, kad tai ne paskutinis futbolininkas atvykęs iš ten. Džiaugiamės, kad Mitaras prisijungė prie mūsų klubo“, – pasakojo B. Vaitiekūnas.

Kontraktus su „Panevėžiu“ turi Danas Šimkevičius, Rafaelis Broetto, Ignas Driomovas, Linas Klimavičius, M. Čukovičius, Matijus Remeikis, Pijus Širvys, Tautvydas Eliošius, Domantas Vaičekauskas, Žygimantas Baguška, Rokas Stanulevičius, Chrysovalantis Kozoronis, Eimantas Dzinga, Jeffrey Sarpongas, Nasko Milevas ir Elivelto.

Trečiąsias kontrolines rungtynes Marijampolės „Hikvision“ arenos manieže prieš Suvalkų „Wigry“ komandą „Panevėžys“ žais vasario 5 dieną 13 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių