Quantcast

„Panevėžio“ vartininkas – geriausias kovo mėnesio žaidėjas

  • Teksto dydis:

„Optibet A lygoje“ kovo mėnesį puikiai rungtyniavęs „Panevėžys“ nepraleido nė vieno įvarčio, o labiausiai prie to prisidėjo meistriškai vartų stačiakampį gynęs vartininkas Rafaelis Broetto.

31-erių brazilas sulaukė įvertinimo – tapo geriausiu kovo mėnesio Lietuvos čempionato žaidėju, kai buvo susumuoti žurnalistų ir tv3.lt portale surengtos apklausos sirgalių balsai.

R. Broetto išlaikė „sausus“ vartus per visas ketverias kovo rungtynes. Vartininkas iš Brazilijos atrėmė du labai pavojingus smūgius dvikovoje su Vilniaus „Riteriais“, mače su Kauno rajono „Hegelmann“ ekipa apsigynė nuo baudinio ir kelis kartus puikiai gelbėjo komandą bei sėkmingai rungtyniavo prieš „Kauno Žalgirį“ ir Telšių „Džiugą“.

Ketvirtą sezoną „Panevėžyje“ ir penktą „Optibet A lygoje“ rungtyniaujantis R. Broetto įrodė, kad yra stiprus psichologiškai. 2020 ir 2021 metų sezono pirmuose Lietuvos čempionato mačuose vartininkas patirdavo traumas bei ilgam laikui iškrisdavo iš rikiuočių.

LFF taurėje ir Supertaurėje baudinių serijoje žibėjęs brazilas labai svariai prisidėjo prie šių iškovotų trofėjų ir yra laikomas šio futbolo komponento specialistu. R. Broetto išsamiai pasidalino savo mintimis apie sulauktą įvertinimą bei sugebėjimą atremti baudinius.

„Tikra tiesa, du sezonai buvo pažymėti labai nesėkmingu startu, tačiau niekada neleidau, kad tai mane liestų. Buvau visada susikoncentravęs ties savo atsistatymu ir noru žaisti vėl. 2021-aisiais patirta trauma buvo pati sunkiausia, kurią turėjau per karjerą. Atsistatymas buvo ilgas, tad išnaudojau tą laiką, jog psichologiškai pasiruoščiau žaisti vėl.

Noriu būti geriausiu, koks tik gali būti, kiekvieną dieną. Turiu vidinę kovą su savimi, kuri visada motyvuoja mane daryti geriausia, ką galiu, todėl tai man padeda rungtynėse.

Manau, kad turime puikią suburtų žaidėjų grupę. Žinome, kad tai yra vienintelis kelias pasiekti tikslus – padėti vienas kitam. Šis palaikymas tarp žaidėjų padaro skirtumą ir žinojimas, jog į kiekvieną žaidėją gali dėti viltis suteikia mums jėgų pabandyti įveikti visas rungtynių metu mums tenkančias situacijas.

Pirmiausia, dėkoju už tokį įvertinimą ir nuomonę. Apie tai, kad esu laikomas tarp geriausių baudinius atremiančių vartininkų, aš negirdėjau – malonu tą girdėti. Kalbant apie baudinius, tikiu savo intuicija.

Kai turiu galimybę, stebiu tai, kaip varžovai realizuoja baudinius. Įprastai baudinius pavyksta atremti dėka intuicijos ir pasiruošimo. Geriausias laikas sureaguoti į smūgį yra pats svarbiausias dalykas, o tai pasiekiama treniruojantis“, – pasakojo „Panevėžio“ vartininkas.

R. Broetto sulauks lygos rėmėjo „7Pack“ prizo, o „Panevėžys“ artimiausias čempionato rungtynes žais balandžio 16 dieną. 8-ojo turo dvikova su FA „Šiauliai“ komanda prasidės nuo 15 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių