Quantcast

Pakaunėje karaliauja futbolas

  • Teksto dydis:

Futbolo mėgėjams balandis – karštas mėnuo: 23-iąją Ringauduose įvyko kaimynų futbolo turnyras „Nespirk į pievas“, o po poros dienų Vilkijos gimnazijos stadione surengtas antrasis integracinio futbolo turnyro „Futbolas visiems“ etapas.

Tapo tradicinis

„Nespirk į pievas – jau tradicinis futbolo turnyras Kauno rajone, įtraukia ne tik Ringaudų miestelio Pievų gatvės kaimynus, bet ir sulaukia svečių iš įvairių miestų, miestelių, kaimų. Renginio organizatoriai – futbolo entuziastai Ramūnas Švedas ir Martynas Karpavičius.

Turnyras išsiskiria tuo, kad vyksta nuosavų namų kieme, žaidžiama trys prieš tris, rungtynių metu visus sprendimus priima besivaržančios komandos. Renginyje dalyvauja tiek moterys, vyrai, vaikai.

Organizatorių nuotr. 

„Šiuo renginiu skatiname įtraukti savo bendruomenę į fiziškai aktyvią veiklą. Futbolas tam yra puiki priemonė visiems kartu susitikti ir pažaisti futbolą savo malonumui. Ypač smagu, kad šis renginys jau tapo ne tik mūsų gatvės, bet ir atvykstančių iš kitų vietovių renginiu“, – džiaugėsi R. Švedas.

Šįkart į pievas nespyrė septynios komandos, kurios rungėsi vieno rato sistema. Sužaidus visas rungtynes, paaiškėjo, kad nugalėtojais tapo marijampoliečių komanda „Marė123“, surinkusi 14 taškų, antrąją vietą užėmė ringaudiškių „Karvelių“ komanda –13 taškų. Bronzos medaliais pasipuošė Kačerginės „Kankorėžių” komanda, surinkusi 8 taškus.

Suvienijo skirtingas grupes

Balandžio 25 d. Vilkijos gimnazijos stadione įvyko antrasis integracinio futbolo turnyro „Futbolas visiems“ etapas, kuriame varžėsi aštuonios komandos, suskirstytos į dvi grupes.

Antrajame etape dalyvavo Kauno technologijų mokymo centras, KAUTECH – Socialinių paslaugų skyrius, „Nemuno krašto vaikai“, futbolo klubas FK „Vilkija“, ukrainiečių mokinių futbolo komanda iš Kauno mokyklos „Herojus“, Vilkijos gimnazijos tėvų komanda ir Ringaudų bendruomenės komanda.

Organizatorių nuotr. 

„Futbolas visiems“ įtraukė skirtingų visuomenės grupių asmenis: bendruomenių atstovus, futbolo klubo, vaikų globos namų, specialių poreikių turinčius mokinius, pedagogus, tėvus ir kitus sporto entuziastus.

Antrojo etapo nugalėtojais tapo Kauno „Herojaus“ mokykloje besimokančių Ukrainos vaikų komanda su mokytoju Ernestu Fedorčaku, kurie finale po atkaklios kovos 3 : 2 nugalėjo Kauno technologijų mokymo centro – socialinių paslaugų skyriaus pirmą komandą. Rungtynėse dėl trečios vietos FK „Vilkijos“ komanda 3 : 2 įveikė Ringaudų bendruomenės narius ir pasipuošė bronzos medaliais.

Turnyro prizininkai ir dalyviai apdovanoti Lietuvos masinio futbolo asociacijos įsteigtais prizais, kuriuos įteikė Vilkijos gimnazijos direktorė Dalė Kieliauskienė, šio renginio organizatoriai Ernestas Fedorčakas ir Rytis Šležys.

„Labai džiaugiuosi, kad antrasis šio reginio etapas įvyko mūsų Vilkijos gimnazijos stadione. Smagu matyti tiek daug futbolo entuziastų pas mus svečiuose, kurių neišgąsdino net lietingas oras. Noriu pasidžiaugti, kad šiame renginyje dalyvauja ne tik mūsų mokyklos vaikai, bet ir įsitraukė tėveliai, o tai puiki proga suvienyti mūsų bendruomenę ir paskatinti ją dalyvauti futbolo renginiuose“, – sakė D. Kieliauskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

marija taurage

marija taurage portretas
kol futbolo orgamizacija uzurpuota ,futbolo nera
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių