Quantcast

Paaiškėjo visi LFF taurės turnyro ketvirtfinalio dalyviai

Šią savaitę Lietuvos futbolo federacijos (LFF) taurės aštuntfinalio etape sužaistos ketverios likusios rungtynės, po kurių paaiškėjo visi ketvirtfinalio dalyviai, skelbia LFF.

Prie į kitą etapą žengusių Gargždų „Bangos“ (I lyga), „Palangos“, Vilniaus „Žalgirio“ ir Marijampolės „Sūduvos“ klubų prisijungė „Kauno Žalgiris“, Telšių „Džiugas“ (I lyga), Kėdainių „Nevėžis“ (I lyga) ir „Panevėžys“.

Ketvirtfinalio burtai bus traukiami liepos 4 dieną, o rungtynės numatytos rugpjūčio 27-28 dienomis.

Telšių „Džiugas“ – „Vilniaus Vytis“ 2:1.

Vienas iš Pirmos lygos lyderių Telšių „Džiugas“ namuose priėmė šį sezoną stringančius „Vilniaus Vyčio“ futbolininkus. Žemaičių favoritų statusu buvo galima įsitikinti pirmojo kėlinio pradžioje, kai jie spaudė varžovus, o 22 minutę Skirmantas Rakauskas išvedė komandą į priekį smūgiu iš arti. Sėkminga atkarpą Mariaus Šlutos treniruojama ekipa pratęsė ir po kiek daugiau nei dešimties minučių padvigubino pranašumą.

Antrajame kėlinyje „vyčiai“ sugrįžo į žaidimą i ir 62 minutę komandos lyderis Otari Kvernadze vienu lietimu sėkmingai realizavo komandos draugo perdavimą iš krašto. Visgi iki rungtynių galo „Džiugas“ sugebėjo apsiginti ir žengė į ketvirtfinalį.

„Noriu padėkoti savo varžovams ir komandai už gerą kovą. Vieną kėlinį žaidėme mes, kitą – varžovai. Kai jie įmušė įvartį, žaidimas pasikeitė, bet toks futbolas, to ir reikėjo tikėtis. Kitame etape visi norime pažaisti su A lygos komanda“, – sakė M. Šluta.

„Vilniaus Vyčio“ puolėjas Gytis Paulauskas tvirtino, kad buvo patirtas apmaudus pralaimėjimas: „Mačo pradžioje pradėjome neblogai kontroliuodami kamuolį ir po dviejų grubių klaidų atsilikome. Po pertraukos stengėmės išlyginti, ar persverti rezultatą, po mūsų įvarčio visi užsivedėme, bet pasiekti tikslo nepavyko“.

Kybartų „Sveikata“ – Kėdainių „Nevėžis“ 0:1.

Šimto metų jubiliejų birželio pradžioje atšventusi „Sveikatos“ komanda pagirtinai kovėsi ir sukėlė nemažai galvos skausmo Pirmoje lygoje žaidžiančiam Kėdainių „Nevėžio“ klubui. Suvalkijos klubas pirmajame kėlinyje net turėjo porą progų įmušti įvarčių, bet per pridėtą laiką liko žaisti dešimtiese, kai iš aikštės buvo pašalintas Karolis Kereiša. Antras smūgis šeimininkams buvo suduotas 55 minutę – raudona kortelė už grubų žaidimą buvo parodyta Mariui Mikelkevičiui.

Kai jau atrodė, jog rungtynės persikels į pratęsimą, visas rungtynes pagirtinai savo vartus gynęs „Sveikatos“ vartininkas Adamas Vieraitis 86 minutę turėjo traukti kamuolį iš vartų po apmaudaus praleisto Deivido Mikalausko smūgio į vartus. Tai ir užbaigė kybartiečių žygį taurėje.

„Viso sezono metu darome tas pačias klaidas ir renkame korteles, todėl tenka žaisti už du. Vėl teko žaisti mažumoje, galbūt teisėjai nelabai myli mūsų komandos, bet žaidėjai taip pat patys kalti. Kartojasi praėjusių metų taurės rungtynių scenarijai, kai pralaimime paskutinėmis minutėmis“, – sakė „Sveikatos“ treneris Henrikas Katilius.

„Futbolo šventė buvo nebloga, atėjo daug žiūrovų. Mes matėme, kad šeimininkai tvarkingai gynėsi, jie sėkmingai išmušdavo kamuolius ir jie net turėjo progą pirmajame kėlinyje. Aišku, laimėjome, džiaugiamės, kad esame kitame etape, bet norėtųsi užmiršti tokias rungtynes“, – savo komandos žaidimu nebuvo patenkintas „Nevėžio“ treneris Vitalijus Stankevičius.

FA „Šiauliai“ – „Panevėžys“ 1:6, po pratęsimo.

Po ilgo laiko tarpo Šiauliuose vyko oficialios rungtynės tarp vietos komandos ir A lygos klubo. Susitikime tarp dviejų regiono komandų ilgą laiką vyko apylygė kova, o 59 minutę „Šiauliai“ netikėtai išsiveržė į priekį. Svečių gynėjas Vytas Gašpuitis priėmė sprendimą išvengti varžovų spaudimo iš aikštės vidurio atlikdamas aukštą perdavimą savo komandos vartininkui Šarūnui Jurevičiui, bet nesugebėjo kamuolio sugraibyti ir jis įkrito į vartus, tačiau „Panevėžys“ nesutriko ir 77 minutę išlygino rezultatą. Po Andrejaus Karvatskio smūgio, į savo vartus kamuolį pasiuntė Kristupas Mantinis. Nors šeimininkai sugebėjo išlaikyti lygiąsias iki pratęsimo, per jį svečiai pasiuntė jauną šiauliečių komandą į nokdauną – įvarčius pelnė Ernestas Veliulis, Sebastianas Vazquezas, Rokas Stanulevičius, Paulius Janušauskas ir Rafaelis Ledesma.

„Teko stebėti „Šiaulių“ rungtynes, tai buvo gerai organizuota ir agresyvi komanda, žinojome, kad bus sunkus mačas, tačiau viską galėjome išspręsti dar po pirmojo kėlinio. Progų realizacija mus pavedė, tačiau mes sėkmingai reagavome į praleistą įvartį ir iškovojome pergalę“, – tvirtino „Panevėžio“ treneris Aleksandras Kurtijanas.

„Šiaulių“ treneris Renatas Vestartas po mačo kalbėjo, kad komanda prieš rungtynes nesitikėjo įveikti A lygos klubo, bet sėkmės nuojauta dvikovoje buvo jaučiama: „Turėjome išsikėlę užduotį kontroliuoti ir drąsiau žaisti su kamuoliu. Po pirmojo įvarčio turėjome nemažai pasitikėjimo savimi. Manau, kad mūsų fizinis pasirengimas nebuvo tokio lygio, kaip varžovų, o mes taip pat pataupėme kelis žaidėjus prieš savaitgalio I lygos rungtynes, tas galbūt atsiliepė ir rezultatui“.

Kretingos „Minija“ – „Kauno Žalgiris“ 1:2.

Į Kretingą po ilgo laiko tarpo atvyko A lygos klubas ir miesto stadionas sutraukė nemažo miestelio dėmesio.

Pirmajame kėlinyje abi komandos sukūrė progų prie varžovų vartų, bet įvarčiai pradėjo kristi po pertraukos. 53 minutę standartinėje situacijoje „Kauno Žalgirio“ veteranas Arūnas Klimavičius atliko baudos smūgį, kurį sustabdyti bandęs gynėjas Karolis Inta įsimušė kamuolį į savo vartus.

Kretingiškiams pavyko išlyginti rezultatą po dešimties minučių, kai į „Kauno Žalgirio“ vartus buvo skirtas vienuolikos metrų baudinys, kai Ernestas Mockus grubiai sustabdė varžovą ir buvo pašalintas iš aikštės. Baudinį realizavo Soubafolo Traore.

Nepaisant to, jog „Minija“ žaidė daugumoje, kauniečiai išplėšė pergalę 82 minutę antruoju sėkmingu baudos smūgiu – vartininkui vilčių nepaliko Jurijus Bušmanas.

„Rezultatas mus tenkina, bet rungtynių eiga – ne. Gerai, kad viskas taip baigėsi, nes galėjome prisidirbti daugiau. Taurės rungtynėse negali suklysti. „Minija“ suteikė rimtą kovą, o mums reikia susimąstyti dėl savo žaidimo“, – sakė „Kauno Žalgirio“ treneris Mindaugas Čepas.

Nusivylęs buvo ir „Minijos“ treneris Valdas Trakys: „Gal kažkas tokių rungtynių nelaukė, bet mes tikėjome savimi ir vyrai viską atidavė aikštėje. Manau iš rungtynių galėjome išspausti daugiau. Mes taip pat turėjome problemų dėl traumų ir žaidėjų ant atsarginių suolo, galbūt galėjome pasukti rungtynes kita linkme, jei turėtume daugiau rezervų. Nepasakyčiau, kad varžovai turėjo daug progų, bet klaidelės atsiliepia skausmingai“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių