Quantcast

Nyderlandų futbolininkai nestabdo: sutriuškino Šiaurės Makedoniją

  • Teksto dydis:

Nyderlandų rinktinė tapo antrąja po Italijos, pirmąjį „Euro 2020“ etapą užbaigusia be kluptelėjimų. Franko de Boero auklėtiniai paskutiniame C grupės mače 3:0 įveikė be taškų turnyrą užbaigusią Šiaurės Makedoniją.

9 taškus surinkę Nyderlandai užėmė pirmąją vietą grupėje, o savo oponentų aštuntfinalyje dar turės luktelėti. Jais taps kažkuri iš trečiąją vietą grupėje užėmusių ir į kitą etapą prasibrovusių komandų.

Savo ruožtu pirmą kartą istorijoje Europos čempionate žaidę šiaurės makedonai liko be taškų – jie pralaimėjo visus tris mačus.

Paskutinėse rungtynėse Šiaurės Makedonijos futbolininkai sugebėjo kiek pagąsdinti ryškiais mačo favoritais laikytus varžovus. Jau 9-ąją minutę makedonų legenda Goranas Pandevas pelnė įvartį, kuris buvo atšauktas dėl nuošalės, o po keliolikos minučių Aleksandras Trajkovskis pataikė į virpstą.

Vis dėlto atlaikę pirmąją varžovų atakų bangą netrukus olandai perėmė iniciatyvą. 24-ąją minutę kontrataką surengę aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį Amsterdame vykusiame mače – antrąjį įvartį turnyre pelnė Memphis Depay'us.

Galutinai savo persvarą olandai įtvirtino po pertraukos, kai du įvarčius pelnė laiku ir vietoje atsidūręs komandos kapitonas Giorginio Wijnaldumas – neseniai kontraktą su „Paris Saint-Germain“ sudaręs saugas pasižymėjo 50 ir 58 minutėmis.

Per likusį laiką daugiau kūrė olandai, bet iki įvarčių jiems pritrūkdavo tikslumo, o vienintelė šiaurės makedonų ataka, pasibaigusi įvarčiu, netruko iš džiaugsmo virsti nusivylimu, kai teisėjas užfiksavo nuošalę.

Gražus epizodas rungtynėse įvyko 69-ąją minutę, kai iš aikštės buvo palydėta Šiaurės Makedonijos futbolo legenda Goranas Pandevas. 37-erių puolėjui tai buvo paskutinės rungtynės vilkint nacionalinės komandos aprangą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių