Quantcast

Pergalių badą nutraukė su nauju strategu

„Kėdainiai ilgai laukė šios pergalės. Vaikinai atidavė širdį ir tas begalinis noras atversti naują puslapį davė rezultatą“, - džiaugėsi Darius Gvidys. Prie „Nevėžio“ vairo debiutavęs treneris padėjo savo ekipai namuose 2:1 įveikti Telšių „Džiugą“ ir nutraukti pralaimėjimų seriją.

Atsisveikinusi su Kėdainių futbolą į aukščiausią lygą grąžinusiu treneriu Vitalijumi Stankevičiumi "Nevėžio" ekipa pakilo naujam spurtui. D. Gvildžio vedami  šeimininkai jau 7-ąją minutę išsiveržė į priekį: Aretas Gėgžna prasiveržė arčiau vartų ir baudos aikštelėje surado Mindaugą Butkų, kuris vienu lietimu pasiuntė kamuolį į vartus. Tai buvo pirmasis saugo įvartis Lietuvos čempionate per visą karjerą.

Nukraujavęs „Nevėžis“ sėkmingai darbavosi gynyboje, tačiau per paskutinį akistatos pusvalandį Kėdainių ekipai buvo sunku tvarkytis su varžovų atakomis. 76-ąją minutę svečiai atstatė pusiausvyrą – po Leo Ribeiro pakelto kampinio smūgiu galva pasižymėjo Jeremy Fernandesas.

„Džiugas“ po įmušto įvarčio buvo aktyvesnis ir turėjo du gerus šansus, tačiau 90-ąją minutę kėdainiečiai varžovus nokautavo sėkminga kontrataka.

Motiejus Burba surado įkertantį Juniorą Timite, saugas akistatoje su vartininku suklaidino Marių Paukštė bei pasiuntė kamuolį į tuščius vartus. „Nevėžis“ atsilaikė bei iškovojo antrą pergalę per 14 susitikimų.

Vis dar paskutinėje A lygos vietoje liekanti Kėdainių komanda savo sąskaitoje turi 6 taškus, „Džiugo“ kraityje – 11 taškų.

"Kai komanda pralaimi 12 rungtynių, žaisti gražų futbolą nebeišeina, reikia dirbti ir kąsti. Tas pavyko. Laikui bėgant ši komanda turėtų parodyti savo potencialą", - aiškino D. Gvildys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių