Quantcast

Miuncheno policija atlieka tyrimą dėl žaliųjų protesto akcijos Europos futbolo čempionate

Miuncheno policija trečiadienį pranešė vieno aplinkosaugos organizacijos „Greenpeace“ aktyvisto atžvilgiu atliekanti tyrimą dėl „kelių pažeidimų“, kai šis 38 metų vyras parašiutu nusileido stadione prieš Europos futbolo čempionato F grupės rungtynes tarp Vokietijos ir Prancūzijos rinktinių, sužeisdamas du žmones.

Visuotinio pasmerkimo sulaukusi protesto akcija, kuri, anot „Greenpeace“, pakrypo neplanuota linkme, buvo nufilmuota televizijos kamerų prieš pat rungtynių pradžią antradienį vakare.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip aktyvistas praskrieja virš Miuncheno stadiono ir leidžiantis jo geltonas parašiutas kliudo ant stadiono stogo pritvirtintų kamerų laidus. Parašiutininkas, per plauką nesirėžęs į tribūnas, galiausiai nusileidžia aikštėje tarp žaidėjų.

Ant geltono parašiuto buvo parašyta: „Išspirkite naftą!“ (angl. Kick out oil!).  

Parašiutininką, 38 metų vyrą iš Badeno-Viurtembergo, sulaikė policija.

Policija informavo, kad per incidentą nukentėjo du žmonės. Galvos sužalojimų patyrę vyrai buvo nugabenti į ligoninę. 

Miuncheno policijos atstovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad naujos informacijos apie būklę kol kas nepateikta.

Pats aktyvistas nenukentėjo.

„Skraidymo aparatas konfiskuotas, – nurodė Miuncheno policija. – Atliekami tyrimai dėl kelių pažeidimų pagal baudžiamąjį kodeksą ir oro eismo įstatymą.“

„Greenpeace“ suskubo atsiprašyti dėl neplanuota linkme pakrypusio protesto. Organizacija nurodė, jog buvo planuota, kad aktyvistas numes į stadiono aikštę latekso kamuolį su protesto žinia.  

„Techniniai nesklandumai privertė pilotą leistis stadione. Labai apgailestaujame, kad dėl to kilo pavojus žmonėms ir nebuvo išvengta sužeidimų“, – sakė organizacija. 

„Greenpeace“ savo „Twitter“ paskyroje rašė, kad šia protesto akcija norėta paraginti Vokietijos automobilių gamintoją „Volkswagen“, Europos futbolo čempionato rėmėją, nebepardavinėti automobilių su dyzeliniais ir benzininiais varikliais. 

Incidentas išprovokavo pasipiktinimo bangą.

Miuncheno policija sakė „negalinti suprasti tokių neatsakingų veiksmų“. 

Europos futbolo federacijų asociacija (UEFA) pareiškė, jog tai buvo „neapgalvotas ir pavojingas veiksmas“, galėjęs sukelti „labai rimtų pasekmių daugybei stadione buvusių žmonių“.

Bavarijos žemės premjeras Markusas Soederis (Markusas Zėderis) vietos radijui sakė, kad valdžia į šį incidentą žiūri labai rimtai. 

„Tai nėra menkas pažeidimas“, – sakė jis. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių