Quantcast

Ministrė: Lietuva pateisins FIFA pasitikėjimą dėl Pasaulio salės futbolo čempionato

  • Teksto dydis:

Su Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovais ir FIFA atstovu penktadienį susitikusi švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė sako neabejojanti, kad Lietuva pateisins FIFA suteiktą pasitikėjimą, rengiant Pasaulio salės futbolo čempionatą.

„Šalyje vykstantys tarptautiniai sporto renginiai ne tik prisideda prie konkrečios sporto šakos populiarumo, bet apskritai kelia visos šalies sporto lygį – investicijos į sporto infrastruktūrą, bazių pritaikymas tarptautiniams renginiams sudaro sąlygas sporto šakų plėtrai, suteikia galimybių tobulėti sportininkams“, – ministerijos pranešime teigė J. Šiugždinienė.

„Palaikome ir skatiname šalies sporto federacijų iniciatyvas teikti paraiškas organizuoti tarptautinius sporto renginius Lietuvoje, nes tokios patirtys augina ir jas kaip organizacijas“, – pridūrė ji.

Susitikime dalyvavo LFF prezidentas Tomas Danilevičius ir generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius bei FIFA turnyrų vadovas Jaime Yarza (Chaimė Jarza).

Švietimo ministerijos BNS pateiktais duomenimis, FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatui iš šalies biudžeto skirta 1,43 mln. eurų. Dalis šių lėšų skirta čempionato treniruotėms skirtų salių Vilniuje, Prienuose, Garliavoje, Palangoje ir Klaipėdoje remontui.

Anot FIFA atstovo, rengdama čempionatus FIFA finansuoja jų organizacines išlaidas, o šalių rengėjų prašo įsipareigoti pasirūpinti infrastruktūra. J. Yarza teigė, kad bendras šių varžybų biudžetas siekia apie 20 mln. JAV dolerių. Apie 10 mln. JAV dolerių iš šios sumos bus išleista tiesiogiai Lietuvoje.

„Salės futbolas yra savotiškas mažasis futbolo brolis. Šioje sporto šakoje nėra tiek pinigų, kiek didžiajame futbole, bet tai jai prideda grynumo, azarto, prieinamumo žmonėms, ypač mažiems vaikams, jaunimui. Čempionatai mums – tai sporto šakos populiarinimas, plėtojimas, juos rengiančioms šalims – labai gera proga pasirodyti pasauliui“, – teigė J. Yarza.

Tuo pačiu jis išreiškė viltį, jog gana sparčiai Lietuvoje ir Europoje vykstanti vakcinacija leis į čempionatą atvykti ne tik visoms besivaržančioms komandoms, bet ir kuo daugiau aistruolių, nes jie ir sukuria tikrą sporto šventę.

J. Yarza taip pat puikiai įvertino šalies sporto infrastruktūrą ir LFF organizacinį darbą. Čempionatui Lietuvoje rengtasi dvejus metus. Pasak LFF atstovų, dauguma organizacinių darbų bei infrastruktūros parengimo darbų atlikti, tikimasi, kad iki rudens bus baigta remontuoti dar viena treniruočių salė Birštone.

Susitikime LFF, be kita ko, kreipėsi į ministeriją dėl papildomų 300–400 tūkst. eurų skyrimo renginio organizavimo išlaidoms padengti.

FIFA Pasaulio salės futbolo čempionatas vyks rugsėjo 12 – spalio 3 dienomis Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje.

Lietuvos rinktinė A grupėje rungtyniaus su Venesuelos, Kazachstano ir Kosta Rikos komandomis, iš viso čempionate varžysis 24 ekipos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių